BİRİLERİ SORDU! Aklımda böyle kalmış!!!

2 Ocak 2018
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
2801 defa okundu.
BİRİLERİ SORDU!  Aklımda böyle kalmış!!!

 

Bana birileri 2017 nasıl bir yıl oldu deseler! Bende ülkede olanlar kaç kişiyi ilgilendirdi! yanıtını verirdim. Kafasını TV ekranından kaldırmayan necip millet acaba neyin farkında?

2017 yılının ilk saatlerinde bir eğlence merkezi IŞID militanı tarafından basıldı 39 kişi öldürüldü. Perşembenin gelişi Çarşambadan belli olmuştu. Böyle başladık 2017 yılın ilk saatlerine.

Sonra mı; Mustafa Kemal Atatürk tarafından saraydan alınarak halka verilen egemenlik hakkı Anayasa değişikliliğiyle TBMM tarafından saraya devredildi. Anayasanın yürürlülük tarihi 2019 olmamasına rağmen verilmeyen yetkiler partili cumhurbaşkanı tarafından kullanılmaya başlandı. OHAL kapsamında seçime gidildi. Mühürsüz oy pusulaları iktidarın adayına %51’lik katkı sağlandı. İlk defa bağımsız yargı kendini inkar etti.

Anayasanın 2nci maddesi,’Türkiye Cumhuriyeti toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir’. Diyor. Bu cümleyi hukukçular şöyle yorumluyorum. “Hukuk devleti ilkesi, insan haklarına saygılı ve bu hakları koruyucu âdil bir hukuk düzeni kuran ve bunu devam ettirmekle kendini yükümlü sayan, bütün davranışlarında hukuk kurallarına ve Anayasa’ya uygun, bütün eylem ve işlemleri yargı denetimine bağlı olan devlet demektir”…

Nerede Kalmıştık!

Ülkenin çok güzel yönetildiğini söylemeyi çok isterdim. Ülkenin yönetilmediği, idare olunduğu açıkça belli olan bir ülkenin yurttaşı olarak Araplaştırılmaya itilmenin kaç kişiyi ilgilendirdiğini düşünmek dahi istemiyorum. AB’ye arkasına dönmüş bir anlayışın, AB’ ülkelerinde yaşayan 3 milyonun üzerinde vatandaşı, Türkiye’de emekli olarak beslediği 1,5 milyon emeklinin varlığı. Bırakın medeni olmayı. Teknolojiyi almayı. Adam gibi adam olmayı.

Türkiye topraklarında otuza yakın illegal örgütten, yedisinin silahlı (Tehlikeli) terör örgütü varlığından ve faaliyetlerinden; bahsediliyorken toplumsal kilitlenme noktası sadece FETÖ oldu. Bu terör örgütü ile bağlantısı olduğu iddia edilen, 11,480 kişinin iradesi dışında Bylock kullanıcısı olduğu söylendi. Bu kadar insanların aileleri ile birlikte yaşadığı travmaları, 1,5 yıllık cezaevi sürecini, toplumsal dışlanma, aşağılama, kötü muameleyi, kim nasıl anlatabilir, bu yanlış nasıl telafi edilebilir? “Ay pardon” sözcüğü düzeltir mi? Yoksa birileri de Hakim ve Savcıları kandırmış olabilir mi? Unutmayın 2018 yılında kandırma ve kandırılma işleri aynen devam edecektir.

Türk Silahlı Kuvvetlerine ait Okulları, hastaneler “terör yuvaları” bahanesiyle , kapatıldı. Polis okulları neden kapatılmadı? Üniversitelerin Hukuk fakülteleri neden kapatılmadı? OHAL sanırım İYİHAL olarak sürüp gidecek.

Türkiye’de FETÖ’nün Silahlı ayağı çökertildi mi! (TSK-Emniyet-Jandarma) Yenilendi mi? Nasıl Yenilendi?

Türkiye’de FETÖ’nün Sivil ayağı çökertildi mi! (Valiler-Kaymakamlar-Milli Eğitim-Diyanet ve Diğer Devlet Memurları) Yenilendi mi? Nasıl Yenilendi?

Türkiye’de FETÖ’nün Yargı ayağı çökertildi mi! (Hakimler-Savcılar) Yenilendi mi? Nasıl Yenilendi?

Türkiye’de FETÖ’nün YÖK- Üniversite ayağı çökertildi mi! Yenilendi mi? Nasıl Yenilendi? FETÖ’nün İletişim-Bilişim ayağı çökertildimi (İletişim ağları, Basın Yayın) Yenilendi mi? Nasıl Yenilendi?

Türkiye’de FETÖ’nün Siyasi ayağı çökertildi mi! (Bakanlar-Milletvekilleri-Müsteşarlar-Genel Müdürler-Belediye Başkanları) Yenilendi mi? Nasıl Yenilendi?

Türkiye’de FETÖ’nün Finansal kanadı çökertildi mi! (Kimlere devredildi- Kayyumda kimler var-Kimler sahiplendi) Yenilendi mi? Nasıl Yenilendi? 2017 yılı da boş laflarla, kavgalarla bitti.

Hamaset nutukları. Zenginlik, palavradan 11,1 büyümek, minare gölgesi, demir tozlu TÜFE göstergeleri, haraca dönmüş vergiler, harçlara gelen fahiş zamlar, makarnaya talim eden yoksulluğun %12,3 artmış olması… Övünebilirsiniz. Kendi yurttaşı açken Suriyeliye 30 milyar dolar harcayan, kendi yurttaşı çarşı pazardan 5 TL domates yerken Rusya ve Katar’a 30 Cent’e satılan domatesler.

Türkiye Rusya’dan 2,5 Milyar dolara S-400 Hava savunma sistemleri (Yüksek etkili koruma” kabiliyetine sahip satın aldı. Bu Silah Rusya’nın silah envanterinde yer alıyor. Bu Silah Rusya’nın ürettiği, Uçak, uzun menzilli füzelere ve diğer, balistik ve nükleer başlıklı silahlara karşı kullanılamıyor. Kısaca Rusya’dan silah alan ülkelere karşı kullanılması mümkün değil. Bu Füzeler NATO ülkelerinin ürettiği silahlara karşı duyarlı. NATO ülkesi olan Türkiye bu Silahı kime, hangi ülkeye karşı kullanacak?

AKKA (Avrupa’da Konvansiyonel Silahlı Kuvvetler Antlaşması, 19 Kasım 1990’da NATO ile Rusya arasında imzalanan ve belirli askerî azaltmaları zorunlu kılan antlaşma.) anlaşması çerçevesinde Türkiye’ye gelen Rusya menşeli tüm silah ve araç gereçlerin %90’nı imha edildi.

S-400 füzeleri Listedeki tüm NATO silahlarına etkili. Bu silahların çoğu Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde de var. Sistemin hedefleri arasında B-2 ve F-117 hayalet uçaklar, B-1, F-111 ve B-52H stratejik bombardıman uçakları, EF-111A ve EA-6 elektronik harp uçakları, TR-1 keşif uçağı, E-3A ve E-2C erken uyarı radar (AWACS) uçakları, F-15, F-16, F-35 ve F-22 savaş uçakları, Tomahawk füzeleri ve balistik füzeler yer alıyor.

Suriye kini ve Suriyeli mülteciler. Ülkenin Mehmetçiği Suriye topraklarında. Rusya7, Amerika 11 üs kurmuş. Türkiye Katar’da üs kurarken, Kıbrıs’tan asker çekecek. 18 adası işgal edilmiş. Fır hattınız (Hava sahası) ortadan kalkmış, Kara sularınız yok olmuş EĞE Yunan gölü olmuş. Suriyeli tavşan gibi mütemadiyen yavrulayacak, erkekleri Antalya plajlarında bel altını kaşıyacak. Türk evladı Suriye’ de ölecek.

TEOG gitti. Üniversite sınavları yazboza döndü. Velilerin, öğrencilerin kafası karıştı. üç yanlış bir doğruyu götürür dendi. Saray’ın bir kelimesiyle yok edildi. İmam Hatipler hız kesmedi. Milli Eğitim Tarikata devredildi. Sağlık Bakanlığı başka bir tarikatın himayesine sokulurken, YÖK ve Üniversiteler tarikat ehliline mensup kişilere devredildi.

İşi Ulemaya bırakmak, İmamlara siyaset ve Nikah kıyma yetkisi verildi. Diyanet Başkanlığı fetva vermede Hırsızlığı, tecavüzü, şiddeti görmezden gelirken CENNET tapusu dağıtan kurum oldu. Meclis kavgaları, küfürler, hakaretler, havuz medyasının yalakalığı ve çanakçı başı olması.

Tek dış politikamız Kudüs oldu. O’nuda iç politikada malzeme yapıp oy toplamanın peşine düşüp, Çakma Türk vatandaşının Zarrab’ın ötmesi, Malta ve Man adalarını askıya aldı.

Bu ülkede 3 çocuktan birisi tecavüze uğradı. Bu tecavüzlerin %98’i İmam hatipli okullarda, tarikat yuvalarında gerçekleşti. İmam hatip lisesi öğretmeninin sapık düşüncesini siyasetçi

‘Eşofman giyen kız öğrencilerin tahrik eden kadınlara dönüşmesi ve tahrik olanın değil de tahrik edenin önlenmesi için de beden eğitimi derslerinin tamamen ortadan kaldırılması’ önerisi verebiliyor.

Son İran karıştı. halkın Feryadı… “Halk yalvarıyor, din adamları Allah gibi davranıyor” Umarım 2018 2017 yılını aratmaz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN