Öğrencilere Tatbikat Düzenlendi

18 Nisan 2022
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
122 defa okundu.
Öğrencilere Tatbikat Düzenlendi

Kırşehir AFAD İl Müdürlüğü Tıp Fakültesi öğrencilerine yönelik tatbikat düzenlendiğini ifade etti. AFAD İl Müdürlüğü’nce yapılan açıklamalarda şu ifadelere yer verdi: “Düzenlenen eğitimde; bireyden başlayarak toplumun tüm kesimine, afetlerin ilk 72 saatine hazırlıklı olmaları için afete hazırlık kültürünü kazandırmak, bireylerde farkındalık yaratmak, bireyler ile yaşadıkları mekânlarda alabilecekleri temel önlemleri paylaşmak, bireylerin afetlerde doğru davranış şekillerini öğrenmelerini ve uygulamalarını sağlamak, afet ve acil durum planlarının yapılmasına yönelik bilgilendirme yaparak, alınabilecek temel önlemleri paylaşmak amaçlanmıştır.
Afetlerde gönüllülüğün önemine de değinilen eğitimde; afet ile ilgili temel bilgiler, Türkiye’nin afetlerdeki durumu, çevremizdeki riskler, afet öncesindeki hazırlıklar, afet sırasında doğru davranışlar, afet sonrasında ilk saatler gibi başlıklar altında bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştirildi.
Eğitim sonrası Tıp Fakültesi Öğrencilerine Yönelik; Deprem anı uygulaması, bina tahliyesi ve yangın konularında tatbikatlar gerçekleştirildi.”denildi. (Haber Merkezi)

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN