ÜNİAR’A GÖRE, EĞİTİM FAKÜLTEMİZ TÜRKİYE BİRİNCİSİ.

27 Şubat 2018
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
605 defa okundu.
 ÜNİAR’A GÖRE, EĞİTİM FAKÜLTEMİZ TÜRKİYE BİRİNCİSİ.

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR); 108 Devlet Üniversitesindeki Akademisyenlerin Dâhil Edildiği “Akademik Performans Raporu”nda Eğitim Fakültesi Akademisyenleri Birinci Sırada Yer Aldı.

 ÜNİAR’A GÖRE, EĞİTİM FAKÜLTEMİZ TÜRKİYE BİRİNCİSİ.

Türkiye’deki Eğitim Fakülteleri arasında “Akademisyenleri en çalışkan” fakülte olarak Ahi Evran Üniversitesi Eğitim Fakültesi seçildi.

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından hazırlanan, 108 devlet üniversitesindeki akademisyenlerin dâhil edildiği “Akademik Performans Raporu”na göre, fakülte bazında yapılan değerlendirmede Ahi Evran Üniversitesi Eğitim Fakültesi akademisyenleri birinci sırada yer aldı.

ÜNİAR kurucularından Prof. Dr. Cemil Yücel ve Prof. Dr. Engin Karadağ, üniversite araştırmalarını geliştirmek, politikacılara, rektörlere ve öğrencilere bilgi sunmak için Türkiye’deki 108 devlet üniversitesinin veri tabanına ulaşarak, 3 yıldır sürdürdüğü çalışmalar sonucunda, akademisyeni en çalışkan üniversiteleri belirledi.

Konuyla ilgili olarak Ahi Evran üniversitesi tarafından yapılan açıklamada; “Tarih, kültür ve sanat birikiminden ilham alarak geleceğe yön veren, insan odaklı, girişimci, yenilikçi, üretken, bilime katkı sunan, iş birliğine açık, kaliteli eğitim hizmeti ile tercih edilen, ulusal ve uluslararası düzeyde referans alınan ve mensubu olmaktan gurur duyulan, öncü bir üniversite olma vizyonuyla yoluna devam eden üniversitemiz, adına yakışır bir başarıya daha imza attı” dendi.

Ahi Evran Üniversitesi bünyesine katılmadan önce de eski ve köklü bir fakülte olan Kırşehir Eğitim Fakültesi Ahi Evran Üniversitesinin kurulmasıyla birlikte de alanın da başarılı bir seyir izlemeye devam ediyor.

Kırşehir Eğitim Fakültesi, Yetiştirdiği nitelikli öğretmenleri, Türkiye’nin her yerine birer eğitim neferi olarak gönderirken bir yandan da akademik başarıları ile Türkiye’nin öncü Eğitim Fakültesi olma özelliğini taşıyor.

Hazırlanan raporla ilgili değerlendirmelerde bulunan Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Ahi Evran Üniversitesinin bu başarıyı hak eden bir eğitim modeline sahip olduğunu söyledi.

Eğitim Fakültesinin “Yeterliğe Dayalı Öğretmen Yetiştirme Sistemi” ile pilot seçilmesinin ardından eğitimde daha nitelikli işlerin yapılacağını da belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Ahi Evran Üniversitesi tüm birimleri ile başarıyı yakalamış, gideceği yeri bilen ve hedefleri yüksek bir üniversitedir.” dedi. Bu başarının bir emek ürünü olduğunun altının çizen Rektör Karakaya, tüm akademisyenlere başarılar dileyerek onları tebrik etti.

HABER MERKEZİ

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN