GÜZLER KÖYÜNDE TARIMSAL SULAMA DEĞERLENDİRİLDİ.

1 Mart 2018
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
410 defa okundu.
GÜZLER KÖYÜNDE TARIMSAL SULAMA DEĞERLENDİRİLDİ.

Vali Necati Şentürk, Güzler Köyünde Sulama Birliği Başkanlığınca organize edilen ve tarımsal sulama sorunlarının değerlendirildiği toplantıya katıldı.

GÜZLER KÖYÜNDE TARIMSAL SULAMA DEĞERLENDİRİLDİ.

 

Son yılların en kurak döneminde tarımsal faaliyetlerle ilgili tedbirlerin alınmasının amaçlandığı toplantı, Güzler Köyü’nde Vali Necati Şentürk başkanlığında gerçekleştirildi.

Devlet Su İşleri yetkililerinin konu ile ilgili sunumu ile başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Necati Şentürk, mevcut su kaynaklarımızı iyi değerlendirmek zorunda olduğumuzu söyledi.

Yağışların az olması nedeniyle tarımsal arazilerin sulamasında sorunlar yaşandığını belirten Vali Necati Şentürk, “Kuraklığın kaçınılmaz olduğu bu dönemde tarımsal faaliyetler ile ilgili alınacak çeşitli tedbirleri DSİ yetkililerinin de yer aldığı bu toplantıda ele alacağız. Amacımız geçiminin büyük kısmını tarımdan sağlayan köylülerimizin arazilerini sulamaları ile ilgili sorunlarına çareler bulmaktır. Hayatımızda son derece önem taşıyan suyun değeri tartışılamaz. Tarımsal arazilerin sulanması konusunda kuraklığın kapımızda olduğu bu dönemde elimizdeki su kaynaklarını iyi kullanmalı, sulanamayan arazilerin sulanması konusunda sağlam çözümler üretmeliyiz.” dedi.

Vali Necati Şentürk’ün yanı sıra İl Jandarma Komutanı J. Alb. Orhan Ekemen, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Şahin, DSİ Kırşehir Şube Müdürü Murat Tektuş, Güzler Sulama Birliği Başkanı Dilek Tad ve Güzler Muhtarı Ramazan Seyfi’nin de hazır bulunduğu toplantıda köyde yaşayan vatandaşlarımız su-kuraklık ve bu sorunlarla ilgili alınabilecek önlemler konusunda bilgilendirildi.

Sulama sorunlarının çözülmesi konusunda fikir alış-verişinin yapıldığı toplantı, Sayın Valimizin köylülerin talep ve dileklerini dinlemesi ile sona erdi.

Valilik Basın Bürosu

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN