Asgari ücretin artınca işsizlikte artar

28 Kasım 2015
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
246 defa okundu.
Asgari ücretin artınca işsizlikte artar

 

asgari ücret(1)Seçim bildirgelerinde yer alan asgari ücretin 1.300,00 TL olması yönündeki vaat, çalışanları sevindirirken, işverenleri maliyet açısından olumsuz etkileyeceği bildirildi.
Asgari ücretin 1.300,00 TL olması yönündeki vadin yerine getirilmesi noktasında işverenlerin stopaj, sigorta ve vergi konusunda indirim talepleri olurken, işverenin maliyetinin artmasına neden olacak olan asgari ücretin arttırılması ile yaşanılacak olumsuzluklara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kırşehir Elektrik-Elektronik Teknisyenleri Esnafı Odası Başkanı Kenan Kerimoğlu, asgari ücretin artmasının işsizliğin artmasına neden olacağını belirtti.
İşverenlerin maliyet girdilerini düşünerek, işçi sayısında azalmaya gideceğini belirterek, işsizlik oranındaki artışın yanı sıra kayıt dışında da artışın olabileceği uyarısında bulunan Kenan Kerimoğlu, “Asgari ücretin arttırılması piyasadaki işsizliğin artmasına vesile olacaktır. Çünkü maliyet girdileri artacaktır. Bununla beraber 3 kişinin, 5 kişinin gördüğü işi, işveren olarak 2’ye, 1’e düşürerek aynı işi yaptırmaya gayret gösterilecektir. Burada sıkıntıya düşen ve sıkıntıya düşecek olan iş bulamayan, iş bulduğu zaman da çalışacak ortamı hazırlayan veya çalışacak ortamda olan insanların iş bulmada büyük sıkıntı çekeceğidir. Bununla beraber işveren tabi ki kendini ayakta tutabilmek için bazı girdilerini gözden geçirmek mecburiyetinde kalacaktır. 10 kişinin gördüğü işi, 8 kişiye, 7 kişiye düşürmek gibi bir planı olacaktır. Asgari ücretin artırılması ve artırılmasının maliyetini de işverene yüklemek kesinlikle ve kesinlikle piyasadaki işsizlik oranını rahatlıkla arttıracaktır. Kayıt dışını çoğaltacaktır. Bunun böyle bilinmesi hükümet nezdindeki yetkili kişilerin de bunun hesabını yapacağını, buna göre hareket edeceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN