AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖR ADAYI NİYAZİ KAHVECİ BASIN MENSUPLARI İLE BULUŞTU

12 Mart 2015
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
960 defa okundu.
AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖR ADAYI NİYAZİ KAHVECİ BASIN MENSUPLARI İLE BULUŞTU

DSC_5741

Ahi Evran Üniversitesi Rektör Adayı Niyazi Kahveci Basın Mensupları ile Buluştu.

Ahi Evran Üniversitesi Rektör Adayı Niyazi Kahveci basın mensupları ile birlikte bir toplantı gerçekleştirdi. Düzenlenen toplantıda n eden aday olduğunu belirten Niyazi Kahveci “Kırşehir kamuoyu, bürokrasisi, siyaseti ve Üniversitesi benim faydalı olabileceğim düşüncesiyle aday olmamı istediği için aday oldum.

Görev yaptığım süre zarfında dokularımızın uyuştuğu, dostluklarımızın oluştuğu ve çok sevdiğim Kırşehir’e ve halkına üniversite vasıtasıyla bilimsel hizmet etmek istiyorum.

Yapmak İstediklerini belirten Kahveci,”Sosyolojik, ekonomik, bürokratik, diplomatik ve akademik küresel bilgi, görgü ve donanımımı, akademik hayata başladığımdan dolayı Ahi Evran Üniversitesini sosyolojik, ekonomik, bürokratik ve akademik açıdan ülkemize örnek teşkil edecek bir prototip üniversite yapmak istiyorum.”dedi

 

Ahi Evran Üniversitesinin 2014 yılı durumunu değerlendiren Kahveci

“Ahi Evran Üniversitesinin bugünkü durumunu, üç yıldır rektör yardımcılığı görevi yaptığım Adıyaman üniversitesi ile kıyaslayarak vereceğim.

Dünya üniversiteleri sıralamasında Ahi Evran Ü: 1959

Adıyaman üniversitesi: 1142

2000 yılından sonra kurulan 51 üniversite arasında 17. sırada

Adıyaman Üniversitesi 4. Sırada

Devlet Üniversiteleri Sıralamasında 67. sırada

Adıyaman Üniversitesi 46. Sırada

Vakıf üniversiteleri dahil 196 üniversite arasında genel sıralamada 75. Sırada

Adıyaman Üniversitesi. 28. Sırada

Genel Değer Ahi Evran: 43.32 puan

Adıyaman Ü: 247.29 puan

Birinci olan ODTÜ: 318 puan

Ahi Evran Üniversitesinde son dört yılda pek bir şey yapılmadığı görülmektedir.”diye ifade etti.Bunları söylerken nasıl bir üniversite vizyonu izleyeceğini kaydeden Niyazi Kahveci,

“Şehirler, insan vücudu gibidir. Her vücutta bir beyin yani kafa bulunur. Üniversiteler de bulundukları şehirlerin beyni yani kafasıdırlar. O şehrin sosyal, ekonomik gibi bütün alanlarına bilimsel bilgi sağlar ve o alanları yönlendirir. Böylece şehrin sosyal huzuruna ve ekonomik refahına öncülük eder.

Şu başlıklar altında ele alabiliriz:

Etik Üniversite

Sosyal Üniversite

Ekonomik Üniversite

Uluslar arası Üniversite

Bilimsel Üniversite”  ifadelerinde bulundu.

Toplantısında öğretim üyelerini de unutmayan Kahveci sözlerinde Öğretim üyelerine de yer verdi.

İlkemiz

Hümanist; insancıl olmak ilkemizdir. Önce dostluk sonra hiyerarşi gelecektir, önce bir aile, sonra amir memur olacağız.

Demokrasi ve çoğulculuk parolamızdır.

Eşitlik

Benim karakterim insanın eşitliği üzerine kuruludur. Bana göre her insan eşittir. Sadece herkesin farklı görev ve sorumlukları vardır. Eşitliğin ifadesini bulduğu Anayasamızın 10. maddesini aynen uygulayacağız.

T. C. Anayasa MADDE 10-

Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefî inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür.

Haksızlığı Önlemek

Hiç kimse özlük haklarında haksızlığa uğratılmayacaktır. Hak eden kişi zaman kaybına uğramaksızın kadrosunu alacaktır. Şimdi yaşandığı üzere, değil yirmi beş ay, bir ay bile hak kaybı kesinlikle olmayacaktır.

Üniversitenin makam ve nimetlerini herkese dağıtmak

Üniversitenin makamlarını ve nimetlerinden herkesi yararlandırmak istiyoruz. Bir kişi çok, çok kişinin hiç yararlanmama uygulamasına son verilecektir.

Yetkinin Kişisel Tatmin için Kullanılmasını Önlemek

Devletin, yöneticiye verdiği personelin hakkını yönetmek ve dağıtmak yetkisinin; kişisel çıkar, kompleks ve kapris tatmini için istismarına yer verilmeyecektir.

Hiçbir yetkili, maiyetine yetkisinin dışında davranamayacaktır.” diye konuşan Nihat Kahveci sözlerini sonlandırırken şu sözleri kaydetti;

Benim yönetim döneminde görevini yapan herkesin, akademik hayatının en huzurlu ve en bereketli dönemini yaşayacağına söz veriyorum.

 

 

 

 

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN