27 Aralık 2018
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
482 defa okundu.

Sokaktaki Hayvanlarımızı Unutmayalım…!

Kırşehir Beklenilen kara Kış nihayet geldi çattı. Kırşehir 26 Aralık 2018 tarihinde beyazlara büründü. Kırşehir’deki vatandaşlar soğuktan nasibini alırken sokak hayvanları da bu soğuktan fazlasıyla etkilendi. Yaşamlarını sokaklarda sürdüren birçok hayvan her yerin karla kaplandığı bugünlerde adeta ölüm-kalım mücadelesi veriyor. Sokaklarda yaşan o canlar için çok küçük bir hamle bile hayatta kalmaları için yeterli olabilir.

EVİNİN ÇEVRESİNE BIRAKACAĞIN BİR KAP MAMA VE BİR KAP SU ONLARI HAYATA BAĞLAYABİLİR

Kırşehirli hayvansever vatandaşımız Yeliz Barışık gazetemiz muhabirine açıklamalarda bulundu. Yeliz Barışık konuşmasında şunları kaydetti; “Ben, eşim, kızım ve çevremdeki herkes minik dostlarımıza elimizden geldiğince yardımcı olup onların bu soğuk kış gününde donarak ya da açlıktan ölmelerini engellemek için elimizden geleni yapıyoruz.

HER SABAH EVİMİN ÖNÜNE “BİR KAP YEMEK BİR KAP SÜT VE SU” BIRAKIYORUM

Çetin kış şartları insanları olduğu kadar hayvanları da etkiliyor. Soğuk kış günlerinde aç kalan başta serçe, kedi, köpek vs. gibi sokak hayvanlarının yaşam mücadelesine sizde yardımcı olabilirisiniz. O minik canların yaşaması için sizinde yapacağınız çok küçük şeyler olduğunu unutmayın.

Sokak hayvanları yemek ve su ihtiyaçlarını karşılayamıyorlar. Halkımız, kış boyunca yemek artıklarını çöpe atmasınlar. Hayvanların yemesi için poşetlerin üzerinde, eski kapların içinde çöp kutularının kenarlarına ve hayvanların yiyecek arayacağı yerlere koysunlar.

BU KONUDA VATANDAŞLARIMIZIN DUYARLI DAVRANMAYA DAVET EDİYORUM

Sokak hayvanları soğuk ve karlı havalarda yiyecek bulmakta sorun yaşarlar. Hayvanların da yaşam hakkı olduğunu unutmayarak yiyecek yardımında bulunmalıyız. Sadece kedilere, köpeklere değil, tüm hayvanlara yardım elini uzatmalıyız. Özellikle kuşlar için çöp kenarlarına kapların içine su konulmalıdır. Dışarıda kar var suya gerek yok düşüncesi hakim olmamalı. Dışarıdaki su donduğu için hayvanlar bu suyla ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Bizler bu şekilde davranarak hem büyük bir sorumluluk örneği sergilemiş oluruz hem de bizden sonraki nesillere örnek oluruz. Hayvanlarda kışın karların içinde oynamayı severler. Tüylerini parlatmak parazitleri dökmek için oynayarak keyifli bir tablo sergilerler tabi ki karınları tok ve sağlıkları yerindeyse. Köpekler soğukta 17 saat kediler ise 6 saat aç kalırlarsa donarak ölürler bu soğuk kış günlerinde onlara yardım edelim.

ARABANIZI ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE TEKERLEĞİ VE MOTORU MUTLAKA KONTROL EDİN

Üstümüzü düşeni yapalım dikkatli olalım. Bu uzun ve soğuk kış günlerinde aç kalan sokak yayvanlarına elimizden geldiğince ev, iş yeri sokak caddelerde yardımcı olalım. Soğukta odunu kömürü olmayan varsa eğer elbette konu komşu eş dost akrabalarımızı zaten inancımız ve insanlık gereği zaten kol kanaat geriyor olduğumuzdan şüphemiz yok. Fakat unutulmamalı ki aç kalan bir kedi köpek ya da serçenin yarın bizim kurtuluşumuz olabileceğini asla unutmayalım. Şimdiden tüm sağduyu ve hassasiyetleriniz için Barışık ailesi olarak teşekkür ediyoruz.” (Haber: Didem CEYLAN)

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN