2014 Yılı hayvancılık destekleme şartları açıklandı

9 Ekim 2014
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
548 defa okundu.

hayvanİl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kenan Şahin, “2014 yılı Hayvancılığın Desteklenmesi Hakkında Uygulama Esasları Tebliği”nin yayınlandığını açıkladı.

Kırşehir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kenan Şahin, 40 Arena Gazetemize yaptığı yazılı açıklamada,  “2014 Yılı Hayvancılık Desteklemeleri 12 Nisan 2014 Tarih ve 28970 sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan 2014-6091 Karar Sayılı 2014 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı ve 28 Mayıs 2014 Tarih ve 29013 sayılı Resmi Gazetede mükerrer olarak yayımlanan 2014/22 Tebliğ no’lu Hayvancılığın Desteklenmesi Hakkında Uygulama Esasları Tebliği ile yürürlüğe girmiştir” dedi.

Şahin’in verdiği bilgiye göre, karar ve tebliğ şöyle: “Anaç sığır ve manda yetiştiriciliğinden yararlanacak olanlara bu destekleme 31 Aralık 2014 tarihi itibari ile en az 5 baş anaç sığıra sahip örgütlü yetiştiricilere yılda bir kez olmak üzere verilir.

Anaç manda desteklemesinde örgütlülük ve hayvan sayısı şartı aranmaz.

Müracaatlar,  anaç sığır desteklemesinden yararlanmak isteyen yetiştiriciler üyesi bulunduğu örgüte dilekçe ile başvurur.

Üretici örgütleri üyeleri adına 1-31 Aralık tarihleri arasında İl/İlçe Müdürlüklerine müracaat eder.

Anaç manda desteklemesinden yararlanmak isteyen yetiştiriciler 1 Kasım 2014 ile 31 Aralık 2014 tarihleri arasında şahsen başvuru dilekçesi ile İl/İlçe Müdürlüklerine müracaat eder.

Müracaatında usule ilişkin eksiklikleri bulunanlar yazılı olarak uyarılır ve 10 gün içerisinde eksikliğini tamamlaması istenir.

Anaç sığır desteklemesinde, örgütler; ekinde başvuruda bulunan üyelerin listesi ile üye oldukları Merkez Birlikleri’nden alınan üyelik belgesi bulunan dilekçe ile İl/İlçe Müdürlüklerine başvururlar.

Anaç koyun-keçi desteği için yetiştiricilere yılda 1kez anaç hayvan başına destekleme ödemesi yapılır.  Anaç koyun-keçi desteklemesinden yararlanmak isteyen üreticiler; KKKS’de işletme ve hayvan bilgilerini güncelleyerek, ekinde güncellenmiş hayvan kulak numaraları listesi bulunan destekleme başvuru dilekçesi ile 1 Eylül-30 Kasım tarihleri arasında üyesi olduğu birliğe başvurur.

Birlikler, üyelerinin dilekçeleri ekindeki hayvan listesi ve işletme bilgilerinin kontrolünü 28 Kasım 2014 tarihine kadar KKBS’de yapar, hatalı ya da eksik kayıtların olması durumunda İl/İlçe Müdürlüklerine bildirerek, KKKS’de gerekli düzeltmelerin yapılmasını sağlar ve üyeleri adına destekleme başvurusunda bulunur.

Gerektiğinde başvurular Bakanlıkça 15 Aralık 2014 tarihine kadar uzatılabilir.

Bu sürede birlikler, 28 Kasım 2014 tarihli KKKS’ deki işletme ve hayvan bilgileri değişmemek şartıyla sadece üyelerine ait eksik evrakı tamamlar.

Damızlık koyun ve keçi birlikleri, 1 Eylül-30 Kasım tarihleri arasında yetiştiricilerin kişi, işletme ve hayvan bilgilerinin müracaatıyla uyumlu olup olmadığını  KKBS’ den kontrol ederek KKKS’ ye kişi bilgilerini aktarır, üyelerinin başvurusunda belirttiği hayvan sayısını KKBS’ ye  kaydeder.

Birlikler, KKKS’ den KKBS’ ye aktarılmış olan, 28 Kasım 2014 tarihli verilere göre; 16 Ocak 2015 tarihine kadar yetiştiricilerinin işletmesinde görülen hayvanları başvuru listesine aktarır, KKBS’ den üyelerinin isim, hayvan sayısı ve küpe numaralarını içeren listeyi alarak dilekçe ile İl/İlçe Müdürlüklerine müracaat eder.

Farklı illerde işletmeleri olan yetiştiriciler,(göçer hayvancılık yapanlar hariç) işletmelerinin bulunduğu İl birliği aracılığıyla her işletme için ayrı ayrı müracaat eder.”dedi.

 

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN