Piyasalarda Son Durum

3 Temmuz 2017
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
2789 defa okundu.
Piyasalarda Son Durum

Altın Fiyatları Haftaya Düşüş İle Başladı

Altın fiyatları haftaya düşüş ile başladı. Geçtiğimiz haftayı 141 lira seviyesinde kapatan altın fiyatları, bu sabah 140 lira civarında açılış yaptı. Altın fiyatlarının düşmesi ile birlikte çeyrek altın ve gram altın fiyatları da merakla takip ediliyor. Peki, Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? İşte altın fiyatlarında son durum… Altın fiyatları yatırımcıların güvenli liman varlıklardan hisse senetlerine yönelmesine paralel olarak geriledi. Asya borsalarının iki yılın zirvesine yakın seviyelerde tutunması ve doların dokuz ayın dip seviyelerinden toparlanmaya çalışması altına olan talebi azaltıyor. Altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0.3 düşüşle 1,238.01 dolarda bulunuyor. Altın, 6 Haziran’da yaklaşık sekiz ayın zirvesi olan 1,295.97 doları görmesinden bu yana yatay
seyrediyor. Altının gram fiyatı şuan itibari ile 140 lira seviyesinde. Buna paralel çeyrek altın fiyatı 230 lira civarında olurken, Ata Lira fiyatları 980 lira civarında işlem görüyor. Global merkez bankaları kararları, küresel piyasalar ve jeopolitik gelişmelerinin takip edildiği dolar/TL 3,50 civarındaki dalgalı seyrini sürdürüyor. Haftanın ilk işlem gününde dolar bankalar arası piyasada 3,52’nin üzerinde hareket ediyor. Sarraf Abdullah Çavuşmirza, küresel piyasalarda geçen hafta artan para politikalarına ilişkin belirsizliklerin bir süre daha yatırımcı kararları üzerinde etkili olabileceğini belirterek, bu hafta gelişmiş ülke merkez bankası üyelerinin söylemleri ve yoğun veri akışının takip edileceğini belirtiyor. Teknik açıdan dolar/TL’de 3,5350 direnç, 3,5000 ise destek olarak öne çıkıyor.
Küresel piyasalarda dolar endeksi dokuz ayın dip seviyelerinden toparlanmasına karşılık Avrupa ve İngiltere merkez bankalarının aşırı gevşek para politikasını terk etmeye başlayacakları beklentisiyle 95’in üzerinde seyir izliyor.

 

HABER: FİLİZ İSLİM

Anahtar Kelime:
YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN