“TSO SEÇİMİNİN”; SİYASET DÜNYASINDA, “DÜŞÜNDÜREN ŞOK ETKİSİ!”

10 Nisan 2018
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
1417 defa okundu.
“TSO SEÇİMİNİN”; SİYASET DÜNYASINDA, “DÜŞÜNDÜREN ŞOK ETKİSİ!”

Şehrimizde, 12 Meslek Gurubundan 1600 Üyesi Bulunan TSO Seçimleri Sonucunun; Aynı Zamanda Kırşehir Halkının Beklenti Eğilimlerini Ortaya Koyan Bir Örnekleme Olduğuna Dikkat Çekiliyor.

“TSO SEÇİMİNİN”; SİYASET DÜNYASINDA, “DÜŞÜNDÜREN ŞOK ETKİSİ!

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan yapılan TSO seçimlerinde, 12 meslek gurubundan, “27 kişilik meclis üyeliğinin 25’ini alan”, Selahattin Ekicioğlu ve ekibine,”Kırşehir iş dünyasının sunduğu destek”; bugünlerde, neredeyse tüm ülkede üst düzey siyaset ve ekonomi çevrelerinde olduğu gibi Kırşehir’de de “düşündüren ve sorgulanan bir şok” etkisi yaptı.

Her ne kadar bu seçim Selahattin Ekicioğlu ve ekibi tarafında hiçbir siyasallaştırılmamışta olsa, TSO’da, muhalif kanadın bazı kesimlerince “TSO’ da  bakanlara ve bürokrasiye rahat ulaşabilen bir ekibin yönetiminde olması gerekir.” Tarzında bir söylem birliği içinde, “AK Partiye yakın aday olmalı” algı ve iması ile yürüttüğü propagandanın Kırşehir iş dünyasında karşılık bulmamasın etkileri devam ediyor.

Şehrimizde 12 Meslek Gurubundan 1600 Üyesi Bulunan TSO Seçimleri sonucunun aynı zamanda Kırşehir halkının beklenti eğilimlerini ortaya koyan bir örnekleme olduğuna dikkat çekiliyor.

“BAŞKAN; HÜKÜMET PARTİLİ OLMALI”,ALGISI”NI İŞ DÜNYASI ÇÖPE ATTI.

    “Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası kuruluş gayesi içerisinde bulunan faaliyetlerin hiçbirini yerine getirememiştir.”iddiasıyla ve de,”bakanlara ve bürokrasiye rahat ulaşabilen bir ekibin yönetiminde olması gerekir. Yoksa “eski tas eski hamam” misali değişen bir şey olmaz”denilerek,   “AK Partiye yakın aday olmalı” algısı ve iması üzerinde yoğun bir kulis çalışmalarının Kırşehir iş dünyasında karşılık bulmamasının bu şehirde bu zorlu süreçte bir milat olduğuna işaret eden iş çevreleri şöyle diyorlar:

Demek ki siyaset gözetmeden, vizyonlu, doğru ve dürüst insanlarla en önemlisi de gençlerin önünü açarak ayrıştırmalardan uzak durarak ortak, müşterek noktaları öne çıkaran politikalar ve çalışmaların toplumda karşılık bulacağı inancının ispatı olmuştur. Kırşehir iş dünyasında yaşanan bu durum bu anlamda bu anlayışın şehrimizde hâkim kılınması için bir işaret fişeği, bir milat olmuştur.”

“AKP’Yİ,  KALKAN TUTARAK”,  “BÜROKRASİYİ TARAFGİR ETME” GAYRETLERİNE TEPKİ!

Özellikle aktif bir şekilde her an seçim olacakmış gibi çalışmalar yürüyen AKP’de etkin siyaset çevrelerinde, ciddi bir şok etkisi yapan, neredeyse silme bir başarı; enine boyuna sorgulanırken beklide ilk defa bu durumun seçimlere yansıyabileceği olasılıkları üzerinde duruluyor.

Partili görünüm ve vitrini “örtü” yaparak, devletten ihale peşinde koşan ciddi bir dokunun tüm ülkeye yayıldığına ve durumun kamu vicdanını zedelediğine, taşraya kadar uzanan,  “parti” ve “partili örtüsü”yle, bürokrasi üzerinde ağır baskılar oluşturup iş dünyasında haksız rekabete yol açarken, aynı anda “devlet bürokrasini tarafgir etme” zemine çeken, bir duruma tepki olarak da yorumlanması gerektiğine işaret ediliyor.

“Bu sonuçun aslında kimseyi sahşi olarak suçlamadan olayı kişiselleştirmeden bir anlayış zemine oturtmak gerektiğine” dikkat çeken bazı işadamlarıKırşehir TSO’da yaşanan ve çoklarına sürpriz gibi gelen seçim sonuçlarının iyi analiz edilmesi” gerektiğine işaret ediyor.

, burada en önemli hususun ipuçlarını Selahattin Ekiciğlu’nun seçim sonrası sıcağı sıcağına yaptığı bir manifesto tarzlı salon konuşmasında verdiğine de dikkat çekiliyor.

“TSO SEÇİMLERİ İÇİN, RESMİ DEVLET ARACIYLA OY TOPLAYANLAR!”

Bilindiği gibi Ekicioğlu seçim sonu konuşmasında “internet çetesi ve TSO seçimleri için resmi devlet aracıyla oy toplayanlar” vurgusu yaparken iddialarını daha da ileri noktalara taşıyarak,”İnternet çetesinin arkasında ki devlet kurumları kaybetti” demişti.

Selahattin Ekiciğlu’nun açıklamalarının;  tahmin edilenin çok daha ötesinde TSO seçimlerini siyasallaştırmaya yönelik bir kuşatmanın varlığı üzerinde durulması kamuoyunda ciddi etkiler yaptı.

ASIL “METAL YORGUNLUĞU”; PARTİLİ OLMAYI KALKAN OLARAK KULLANARAK NÜFÜZ OLUŞTURMADIR”

Son zamanlarda devlet bürokrasisi üzerinde hemen her alanda “partili olmayı kalkan olarak kullanarak nüfüz oluşturma” gayretlerine bir yeni hamlelerle “suni STK’lar oluşturma” ya da aynı anda “mevcut STK’ları ele geçirme” gayretlerinin kamuoyunda düzgün yurttaşlar tarafından tepkiyle ve ibretle izlendiğine vurgu yapılırken bu duruma AKP içinde de, gelişen ciddi rahatsızlıkların ve tepkilerin varlığına özellikle dikkat çekiliyor.

Bu seçimin sonuçlarına ilişkin en ciddi değerlendirmeler kamuoyuna yansıtılmasa da AKP içinde yapılıyor. Üst düzey akli seçilmişlerin bazılarının kulislerde “maalesef ki; partili olmayı kalkan olarak kullanarak nüfüz oluşturmaktır. asıl “metal yorgunluğu da partimiz açısından budur. Sayın cumhurbaşkanımızın, ülke genelinde bu durumla mücadele ettiği herkes tarafından bilinmektedir. Ama bizim gibi taşra ve küçük nüfuslu illerde de bu durumun önüne geçileceğine inanıyoruz.” Şeklinde rahatsızlıklarını dile getiriyorlar.

“O DEVLET KURUMLARININ MÜDÜRLERİ KAYBETTİ. KAZANAN İŞ DÜNYASI.”

Özellikle Ekicioğlu’nun Resmi devlet arabasının plakasıyla oy toplayan arkadaşlarımız bundan ders çıkarması lazım. Birilerine yağ yakarken, devlet kurumlarının, daire müdürlerinin üyelerimize telefon açıp baskı yaparken, o devlet kurumlarının müdürleri kaybetti. Kazanan iş dünyası ve sizler oldunuz.”şeklindeki açıklamaları ile resmi kurumlarda şahsi nüfuz kullanan kesimlerin ve bu duruma teslim olan bazı bürokratları işaret etmiş olması şehirde ciddi bir yankı uyandırdı.

 

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN