Söyleşi Düzenlendi

9 Mart 2017
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
212 defa okundu.
Söyleşi Düzenlendi

thumbnail_15temmuzvemedya (1)

Ahi Evran Üniversitesi’nde 15 Temmuz Darbesi ve Medya Söyleşisi Düzenlendi

 

Vali Necati Şentürk, Ahi Evran Üniversitesi tarafından düzenlenen “15 Temmuz Darbesi ve Medya” konulu söyleşiye katıldı.

Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa Vali Necati Şentürk’ün yanı sıra Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Vali Necati Şentürk, her şer’den mutlaka bir hayır çıktığını söyledi.

15 Temmuz darbe girişiminin milletimizin dik duruşu sayesinde püskürtüldüğünü belirten Vali Necati Şentürk, “O gece, milletimiz meydanları doldurarak ölüme karşı durdular. Ölümün korkusunu korkuttular. Şer’den hayır çıkar. 15 temmuz gecesi şer’den ülkemiz için hayır çıkmıştır. Ülkemiz 15 Temmuz’da hain bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldı. Fakat aziz milletimizin büyük ve onurlu mücadelesi ile hainlere gereken cevap verildi. Bu darbe girişimi tarihimizin en alçak ihanetidir. Türk ordusu hiçbir zaman kendi milletine kurşun sıkmamıştır. Bu topraklar dünyanın en güçlü ordularına mezar olur. 15 Temmuz, milletimizin büyük bir ruh haliyle verdiği mücadele sonucu şanlı bir direnişe dönüştü. Bu duygularla, şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum.” dedi.

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de konuşmasında, mesele vatan olduğunda bütün milletimizin nasıl tek vücut olduğunu bütün dünyaya gösterdiklerini söyledi. Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, millet olarak bize düşen görevin, ülkemizin içerisinde olduğu bu zor durumda taşın altına elimizi sokmak olduğunu ifade etti.

Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya da bu tür haince darbe girişimlerine kesinlikle fırsat verilmeyeceğini, bunun yolunun da iyi bir eğitimden geçtiğini söyledi.

Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı, Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet, Atv Ankara Temsilcisi Şebnem Bursalı, Kanal 24 Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel ve Akit Gazetesi Yazarı Sinan Burhan’ın konuşmacı olarak katıldığı program, öğrencilerin sorularının yanıtlanması ile sona erdi.

Valilik Basın Bürosu

 

Anahtar Kelime:
YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN