MİLLETVEKİLİ ÇETİNKAYA: “GAZİ MUSTAFA KEMAL’İ SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUZ”

9 Kasım 2015
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
560 defa okundu.
MİLLETVEKİLİ ÇETİNKAYA: “GAZİ MUSTAFA KEMAL’İ SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUZ”

10 KASIMKırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 77. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya, 10 Kasım sebebiyle mesaj yayımladı. Salih Çetinkaya mesajında, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 77. yılında saygı ve rahmetle andığını ifade ederek, bugün Atatürk’ün aziz hatırasını yad ederken, Türkiye’yi onun gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefi doğrultusunda var güçleriyle çalıştıklarını söyledi.

Milletvekili Çetinkaya, şunları kaydetti: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk Milletimizin tarihinde çıkardığı büyük liderlerden biridir. Askeri becerileri, liderlik ve devlet adamlığı vasıfları ile çağının önünde tarihi bir şahsiyettir. Balkan Savaşları’nda, Trablusgarp’ta ve Çanakkale’de büyük başarılar göstermiş, İngiliz gemilerinin demirlediği İstanbul’dan hüzünle ayrılıp Anadolu’ya geçmiş, burada örgütlediği milli mücadelemizi milletimizin desteğiyle başarıya ulaştırmıştır. Gazi, istiklal savaşımızın ardından da Cumhuriyetimizi kurarak milletimizin önünde yepyeni ufuklar açmıştır.

Bugün hak ve özgürlükler konusunda önemli mesafeler alan Türkiye’nin bir yandan demokrasisini olgunlaştırdığını diğer yandan da yatırım ve büyük projeleriyle ekonomisini güçlendirmekte, vatandaşlarının refah seviyesini artırmak için gayret göstermektedir.

Ülke ve millet olarak, Atatürk’ün gösterdiği hedefler doğrultusunda daima ileriye bakıyoruz. Memnuniyetle ifade etmeliyim ki, Türkiye bugün dünyada sözü dinlenen, dostluğu aranan ve uluslararası sorunların çözümünde aktif rol üstlenen bir ülke konumundadır. Türkiye’yi dünyanın en güçlü ülkeleri arasına sokmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Atatürk’e ve bizlere cennet vatanı miras bırakan atalarımıza karşı bu en büyük sorumluluğumuzdur. Milletimiz binlerce yıldır olduğu gibi birlik ve beraberlik içinde tüm güçlükleri yenecek, örnek bir ülke olmayı sürdürecektir. Hükümetimiz bu yolda kararlı adımlar atmaktadır.”

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN