Kırşehir’de Başladı

8 Nisan 2017
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
282 defa okundu.

müze-neşet

Müze İle Yerinde Eğitim Projesi Kırşehir’de Başladı

 

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Anadolu İmam Hatip Liseleri ve İmam Hatip Ortaokullarında öğrenim gören öğrencilerin insanlığın tarihi, kültürel, edebi, düşünce, medeniyet, sanat, bilim ve teknikle ilgili mirası ve gelişim sürecine ait kavramların öğrenilmesine destek olmak;  bu alanda araştırma ve çalışmalara ilgi duymalarını sağlamak; kültür düzeylerini yükseltmek için okul müze projeleriler ile hazırlayıp  öğrencilerde müzeler hakkında olumlu duygular oluşturmak, gerek bilgi gerekse görsel algı, kişisel zevk ve estetik bakış açısı kazandırmak; dersleri, müzelerdeki eserlerden doğru biçimde yararlanarak daha aktif  bir hale getirmek ve öğrendikleri bilgilerin kendilerini geliştirmesine destek olması amacıyla 81 ilimizde uygulanmak üzere “Müze ile Yerinde Eğitim” projesi başlatıldı.
Müze ile Yerinde Eğitim Projesi kapsamında Kırşehir’de ilk ve tek kız imam hatip ortaokulu olan Fatımatüz Zehra İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Kırşehir Müzesi ve Neşet Ertaş Kültür Gönül Sultanları Kültür Evini ziyaret etti.
Okul Müdürü Fatih İlhan gazetemiz 40 Arena’ya yaptığı açıklamada: ‘’Öğrencilerimizi hayata en güzel şekilde hazırlamayı amaç edinen Fatımatüz Zehra İmam Hatip Ortaokulu olarak sosyal etkinliklerin önemine inanıyoruz. Bu nedenle Milli Eğitim Bakanlığımızın Din İşleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Proje kapsamında öğrencilerimizi milli kültürümüzün geçmişine, bugününe ve yarınına ait izlerin yer aldığı Kırşehir müzesini ziyaret ettik. Öğrencilerimiz Kırşehir de yapılan kazılardan elde edilen eserleri bir arada görebilme imkanı elde etti. Müze gezisi ile binlerce yıl öncesine yolculuk yaptığımızı hep beraber hissettik.
Neşet Ertaş  Gönül Sultanları Kültür Evininde  Başta Neşet Ertaş  olmak üzere Muharrem Ertaş, Çekiç Ali, Şemsi Yastıman gibi Anadolu Halk Müziği’nin değerli temsilcilerinin gelecek nesillere tanıtıldığı ve ustalarımızın aziz hatıralarının unutulmaması için Neşet Ertaş ve diğer ozanlarımıza ait resimlerin, plakların, kasetlerin, albümlerin, posterlerin, kişisel eşyaların, sazların  sergilendiği müze öğrencilerimizin beğenisi kazandı.”dedi.

HABER: YUSUF AY

 

Anahtar Kelime:
YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN