“KADIN OLMAK”

8 Mart 2016
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
1836 defa okundu.
“KADIN OLMAK”

 

mustafa kılınç resim8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun.

Ne mutlu mu diyelim şimdi 8 Mart’da Dünya Kadınlar Gününü kutladığımız için yılda bir gün mü “kadın” olmanın özelliği

Kadın olmak sadece bir cinsiyettir. Erkek olmakta öyle sadece bir cinsiyet kimliğidir. Asıl önemli olan “insan” olmaktır. İnsanca kendi içinde ayağa kalkmak ve yaşamaktır.

SENEDE 1 GÜN

8 Mart 2016, 2017,2018 veya geçmişte kutladığımız 8 Mart 2015, 2014…… vb. senede bir gün yapılan özel etkinliklerde kutladığımız, küçük hediye ve programlarla kadınları anmak, onlara kendilerini değerli hissettirmek tek başına bir şey ifade etmez.

Senede birgün, iyi hissettirmek, özel davranmak yeterli midir sizce! Hayır elbetteki değil. Önemli olan her zaman her yerde ve her şartta kadınlarımıza kendini gerçekleştirme fırsatını vermektir. Senede bir güne sığacak olan programlarla kadınlarımızı anlamak mümkün mü?

KADINA ŞİDDET YERİNE “SEVGİ” GÜCÜNÜ KULLAN

21.yy Dünyasında gün geçmesin ki her bir yandan kadına uygulanana şiddet haberleri gelmesin. Hukuki olarak alınan caydırıcı bazı tedbirlerin olması da pek bir şey değiştirmiyor. Peki nedir bunun çözümü.

Toplumsal sorunumuz olan “Kadına Şiddet” davranışının çözümü yine “Kadınlarımızın elinde.” Kadınlarımız bebeklikten itibaren “İnsan Yetiştirme” Fakültelerinin mimarlarıdır. Ailenin, ilerlemenin, gelişmenin ve değişimin olmazsa olmazıdırlar.

GÜÇLÜ KADIN OLMANIN 20 YOLU

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde; sevgili kadınlara “güçlü olun” diyorum. Kendinizi yeterli ve değerli hissetmek, bir başkasının onayına bağlı değildir.

O halde hemen şimdi;

1-Kendi değerinizin farkında olun. Siz cinsiyetinizle güçlü ya da güçsüz değilsiniz. Sadece bir “insansınız”

2-Yaşamda gerçekten ne istediğiniz “iyi” bilin. Ne istediğiniz bildiğinizde hedeflerinize ulaşmak çok daha kolay olacaktır.

3-Çevrenizde sizi engelleyen, hayal ve beklentilerinizle alay eden, hatta karış çıkanlar olabilir. Siz bunlara takılıp kalmak yerine, “kadın olarak” başarmış insanlara odaklanın.

4-Gerçekten yapacağınıza fark yaratacağınıza inan. Çünkü insan düşündüğü kadar güçlü, inandığı kadar değerlidir.

5-Sadece konuşmayı bırakın. Eyleme geçin yapın , yapın yine yapın.

6-Karşınıza çıkan zorlukların kendinize meydan okuma olarak algılayın. Siz de zorluklar karşısında kendinize meydan okuyun. Ancak o zaman yeterli motivasyona ve direnme gücüne sahip olursunuz.

7-Özel ilişkilerinizde “duygu-mantık” üçgenini doğru kullanın. Geçmiş duygusal açlıklarınızı karşınıza çıkan kişilerde aramayın.

8-Yanlış karar verdiğinizde yolun sonuna gelmeyi beklemeden bir kararı uygulamadan kaldırmanın güçlü bir yolunu bulun.

9-Her sorunun bir çözümü vardır. Çözüm yolu bulmak için bakış açınızı değiştirin.

10-Çevrenizden gelen eleştirilere karşı tamamen gözünüzü ve kulağınızı kapatmayın. Dinleyin, değerlendirin önyargılarınızdan kurtulun.

11-İçsel dünyanızda sizi eleştiren, kaygılandıran, ilerleme gücünüzü elinizden alan “Sesin” farkında olun ve bu sesi kesinlikle tersine çevirin. Yoksa içsel ses sizin bekçiniz haline gelir.

12-Nasıl yemek, kıyafet, herhangi bir eşya seçimi yapacak gücü kendinizde buluyorsanız “Düşüncelerinizi” değiştirecek güçte sizin elinizde bu gücünüzü kullanın. Düşünceler sizin başınıza gelen bir felaket değil sizin bir seçiminizdir.

13-Kendi özgüveninize sahip olun. Sizi engelleyen eski inanç ve değerlerden kurtulun. Kendi özgüven kazanınızı doldurun. Özgüveniniz yoksa yola yalnız çıkarsınız.

14-Her zaman cevap aramayı bırakın. Cevaplar yerine kendinizi ileriye götürecek “güçlü sorular” bulun ve kullanın.

15-Yanlış inanç ve yanlış arkadaşlar sizi sadece hedeflerinize ulaşma konusunda engellemez. Yaşamınızı  “Keşke”lerle doldurur. Ortak hedef ve paylaşımda olan kişilerle arkadaşlığınıza devam edin. Bir çerçeveniz olsun.

16-Şikayet etmeyi, suçlamayı, dedikodu yapmayı bırakın. Bu davranışlar sizin gücünüzü elinizden alır. Sorumluluk alın. Sorumluluk sizi güçlendirip eyleme geçirir.

17-“Ben” demeyi öğrenin. Güçlü ben olduğunuzda güçlü bir aile olursunuz. Güçlü ben boşluklardan oluşmaz. Yapmak ve sonuç almaktan oluşur. Bunu iyi bilin.

18-Çocuklarınızı yetiştirirken onlara 7 yaşına kadar sorumluluklarını verin. Öğretin, ilerleyen yaşlarda beklediğiniz;

-Sorumlulukları

-Güveni

-Başarıyı

-İlişki ve iletişim davranışlarını gerçekleştirmediklerinde tek sorumlusu “siz” olduğunuzu bilerek yetiştirin.

19-Her zaman, bir hedefiniz, eylem planınız, öngörünüz, sorumluluğunuz, seçiciliğiniz ve belli stratejik kalıplarınız olsun. Disiplin başarının anahtarıdır.

20-Kendiniz, eşiniz aileniz, çocuklarınız, arkadaşlarınız vb. takıntılı olmayı bırakın. Sürekli takıntı yapmak, konuşmak huzurun değil huzursuzluğun kaynağıdır.

Evet sevgili kadınlarımız güçlü kadın olmanın 20 adımı böyle;

Geleceğimize giden en güvenli yol, kendini gerçekleştiren kadınlarımızdan geçer.

Mustafa KILINÇ

Anahtar Kelime:
YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN