“Kaçak Tura Dur Deyin!”

30 Mart 2018
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
888 defa okundu.
“Kaçak Tura Dur Deyin!”

Ahi Evran Gezi Otobüsü Grup Başkanı Ramazan Akbulut uyarıyor:

“Kaçak Tura Dur Deyin!”

Ahi Evran Gezi Otobüsü Grup Başkanı Akbulut ve ekibi muazzam geziler düzenlemeye devam ediyor.

Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) öğrencilerinden gelen yoğun talep üzerine 11-13 Mayıs tarihleri arasında Karadeniz Turu düzenleyen Ahi Evran Gezi otobüsü güvenliği üst seviyede tutuyor.

Ahi Evran Üniversitesi öğrencileri ve kaliteli gezmeyi seven herkesin katılabileceği turlar düzenleyen ekip sıkı çalışmalar ve güvenlik tedbirlerinden hiçbir şekilde ödün vermiyor.

Ahi Evran Gezi Otobüsü Grubu Başkanı Akbulut, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “TÜRSAB’ın Kaçak Tura Dur Deyin! sloganı ile kaçak turun önüne geçmek isteyen ekip kaçak tur organizasyonlarına kanıp suça ortak olmamaları için hem Kırşehirlileri hem de Ahi Evran Üniversitesi’nde gezmeyi çok seven herkesi uyardı. 1618 sayılı kanuna göre Tur-Gezi vb. organizasyonlar Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Belgeli ve TÜRSAB üyesi Seyahat Acenteleri tarafından yapılır. Her türlü paket tur organizasyonlarında “Seyahat Sigortası” zorunludur. Seyahat Sigortaları sadece ACENTALAR tarafından yapılabilir. Seyahat Acenteleri ile tur yapmak bölgeyi en iyi hizmet alarak, güvenle tanımak demektir.  Halkımızın kanunları çok net bilmemesinden faydalanan bazı ‘Kanun Tanımaz ‘ kişi ve kurumlar maalesef Seyahat endüstrisinde ‘Kaçak’ olarak anılan, hiçbir yasal zemini olmayan tur veya geziler düzenlemektedirler. Bazıları henüz rezervasyon aşamasındayken tespit edilerek, TÜRSAB tarafından engellenmekte ya da yasal bir acente tarafından gerçekleşmesi sağlanmaktadır. Tüm bu uğraşılara rağmen bazıları önleyici denetimlerden kaçarak, Kaçak tur olarak seyahate çıkmaktadır. Kaçak turlar tur bölgelerinde, Kültür ve Turizm bakanlığı, TÜRSAB, Maliye ve Emniyet güçlerinin yaptığı ortak denetlemelerde tespit edilmekte ve üzücü hallere düşmektedir.

(40 Arena Haber Merkezi)

 

Anahtar Kelime:
YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN