Engeller Aşılabilir

14 Nisan 2017
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
349 defa okundu.
Engeller Aşılabilir

gençlik-ve-spor-bakanlığı

“Dünya Üzerinde Yaşayan Her İnsan Bir Engelli Adayıdır.”

Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü (GHSİM) antrenörlerinden Adem Doğan,  engelli çocuk sahibi ebeveynlerin, spor yapmaları için çocuklarını desteklemeleri gerektiğini tüm engellerin ancak sporla aşılabileceğini belirtti.
Engelli bireylere anlayışla destek verilmesi gerektiğini yineleyen Adem Doğan, “Dünya üzerinde yaşayan her insan bir engelli adayıdır. Yarın ne olacağını kimse bilemez. Biz eğitmenler olarak her zaman engelli öğrencilerimiz için seferber olmaktayız.” dedi.
Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ nün engelli öğrenciler ve sporcular için her türlü olanağı sağladığını vurgulayan Doğan, “Engelli araçlarımızla, spor tesislerimizle, gençlik merkezlerimizle her zaman ve her türlü ortamda engellilerin yardımına koşarak, onların spor yapmasını ve sosyalleşmesi için bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz. İşitme Engelliler, Görme Engelliler ve Zihinsel Engelliler, bize başvurarak spor yapabilirler. Engelli çocuklarımız, Yüzme, Okçuluk, Voleybol, Atıcılık, Atletizm, Judo, Boccia, Goalball, Badminton, Bilek Güreşi, Halter, Güreş, Karate, Teakwondo, Basketbol, Futbol ve Futsal branşlarında spor faaliyetlerine katılabilir.” ifadelerini kullandı.
Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce tahsis edilen araçlarla engelli sporcuların evlerinden servis ile alınıp antrenman sonrası evlerine yine servis ile bırakıldığını aktaran Doğan, “Engelli sporcularımız ücretsiz servisten yararlanmaktadır. Bu sayede engelli sporcularımıza kültürel ve sosyal faaliyetlere katılma kolaylığı sağlanıyor. Engelli sporcularla birebir ilgilenen uzman antrenörlerimiz onlara istedikleri branşta kendilerini geliştirmeleri ve antrenman yapmaları olanağı sağlıyor.” diye konuştu.
Engelli çocukları olan ebeveynlerin çocuklarını spora yönlendirmeleri gerektiğini hatırlatan Doğan, “Engelli çocukları olan aileler hiç çekinmeden çocuklarını bizlere getirerek, spor yapmalarını sağlamalılar. Tüm engeller sporla aşılabilir. Daha önce bize gelerek spora başlayan bir çok engelli çocuğumuz var. Onun için engelli çocuğu olan tüm ailelerin çocuklarını spora yönlendirmelerini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

Anahtar Kelime:
YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN