Egemenlik Ulusundur

21 Nisan 2017
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
248 defa okundu.

sait-yanik

“23 Nisan 1920’de Sergilenen Milli İrade Ruhu Ülkemizde Demokrasinin ve Millet Egemenliğinin Teminatı Olmuştur. ”

 

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi ve Kırşehir Gazeteciler,Radyocular ve Televizyoncular Cemiyet Başkanı Sait Yanık 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı Yayınladı. Sait Yanık yayınladığı mesajda:”

Bu bayram TBMM’nin açılışının birinci yılında kutlanmaya başlanan 23 Nisan Millî Bayramı ve 1 Kasım 1922′de saltanatın kaldırılmasıyla, önce 1 Kasım olarak kabul edilen, sonra 1935′te 23 Nisan Millî Bayramı’yla birleştirilen Hâkimiyet-i Milliye Bayramı ile Himaye-i Etfal Cemiyeti’nin 1927′de ilan ettiği ve ilki Atatürk’ün himayesinde düzenlenen 23 Nisan Çocuk Bayramı’nın kendiliğinden birleşmesiyle oluştu. 23 Nisan’ın Türkiye’de ulusal bayram olarak kabul edilmesinin nedeni, 23 Nisan1920′de o gün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmış olmasıdır.” ifadelerini kullandı.

23 Nisan 1920 tarihinin aziz Türk milletinin şanlı tarihinin dönüm noktalarından birini oluşturduğunu belirten Yanık, şunları kaydetti: “23 Nisan 1920’de sergilenen milli irade ruhu ülkemizde demokrasinin ve millet egemenliğinin teminatı olmuştur. 15 Temmuz 2016’da milletimizin özgür ve hür yaşama iradesini hedef alan alçak darbe teşebbüsüne karşı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin milletimizle birlikte verdiği mücadele, ‘Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ anlayışının tüm benliğimizde yer ettiğinin en güzel göstergesidir.”

Kırgarat-C Başkanı Sait Yanık, millet egemenliğinin teminatı olan TBMM’nin açıldığı 23 Nisan gününün, Gazi Mustafa Atatürk tarafından çocuklara armağan edilmesinin, Türkiye’nin gelecek nesillerine verdiği önemi ve güveni gösterdiğini de dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

“Milli iradenin zaferini kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çocuklarımızın ve tüm dünya çocuklarının kalplerinde dostluk ve kardeşlik duygularının yeşermesinde de önemli bir vesile teşkil etmektedir. Sevgili çocuklarımızın ve gençlerimizin yüreklerinde taşıdıkları vatan ve millet sevgisi, gözlerindeki yaşama sevinci ve umut ışığı ülkemizin geleceğine olan inancımızı güçlü kılmaktadır. Bu mutlu gün vesilesiyle, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bağımsız bir vatan üzerinde özgür yaşama iradesini bizlere miras bırakan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Aziz milletimizin yokluklar ve güçlükler içerisinde istiklal mücadelesinde gösterdiği azim ve kararlılık bugün daha çağdaş bir Türkiye için ortaya koyduğumuz çabanın da ilham kaynağıdır. Milli bayram olmanın ötesinde bütün dünyada evrensel bir özellik kazanmış olan bugünde ülkemiz başta olmak üzere tüm dünya çocuklarının bayramını kutluyorum.”

HABER:UFUK TUFAN DOĞAN

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN