Baba

24 Haziran 2020
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
1690 defa okundu.
Baba

Bana keklik kızım deyişini, oyundan geç geldiğim zaman, nerdesin kızım sığır eve geldi, sen hala yoksun deyişini ve kalk kızım, bağa gidelim deyince, annemin nereye gidiyor, götürme bu kızı. Hiç mi iş lazım değil, yarın elin kapısı var diye kızışını. Babamın annemi dinlemeyip beni bağa götürüşünü hiç unutamıyorum. Sanki benim bağda, bostanda çok işim varmıs gibi. Bütün işim ağaçların en tepesine çıkıp o zaman ki şarkıları, türküleri söylemek, babamın içecek suyu bitince, bağın önündeki kaynaktan su taşımak.
Babam bağımıza bostanımıza çok düşkün bir insandı. Bağımız da,
bostanımızda tek bir tane bile yabancı ot bulamazdınız, Akşam evimize güle oynaya gelirdik babamla. Babamın ve annemin mekanları cennet olsun. Hiç bir kötü alışkanlıği olmayan canım babam Ekim 1971 vefat etti. Ruhunuz şad olsun.
Baba dayanacak güç, başımıza gelen zorlukları omuzlayarak gidermeye çalışan çözücü. Babasız bir evde daha önce fark etmediğimiz ne çok iş varmış. Bunu da eşim vefat edince daha iyi anladım. Her işi yapabilen bir babaydı eşim. Kızları onun her şeyi idi. Evde bozulan her şeyi (elektrikçi, sucu, tamirci, duvar kağıdı ve boya badana yapabilen. Kızlarımızın kitap, defterlerini kaplayan) bir insandı. Çok erkenden giderek, bizi üzüntülere gerk eden adamdı.
Başka babalar da gördüm ben. Akşama kadar içki içip, eve gelip karısını, çocuklarını döven. Bunlara baba demek çok güç. Sorun çözmek, çocuklarını sevmek, para kazanmak yerine, onlara hayatı zehir eden babalar. Böylelerine baba denebilir mi? Enin de sonun da dağılan yuvalar. Başka babalar da biyolojik baba değil ama gerçek bir babadan daha çok vefakar babalar. Kendilerine ta içten babam dedirtenler.
Öz evladı gibi.bağrına basan eğitimini yaptıran, hasta ise doktor doktor gezdirip, iyileştiren, her türlü övgüye layık babalar. Sayılmaz mı böyle babalar, sevilmez mi?. Biz Ankara’da otururken öyle bir baba vardı. Apartmanımızın altında tabelacı bir Nesim amca vardı. Herkesin yardımına koşan, tatlı dilli bir amca. Komşumuzun çocuğu lösemiye yakalanmıştı. Babası fakir bir adamcağızdı. Terzilik yaparak evini geçindirmeye çalışırdı. Lösemi hastası olan oğlu, çok masraf istiyordu. Besim amca çocuğun bütün masraflarını karşılayıp, tedaviyi takip ederek, iyileştirmişti. O çok eskiden gelip Türkiye’ye yerleşmiş bir Israilli idı. Bana ğöre çok iyi bir insandi. Daha bir çok kişiye yardım ettiği, iş verdiği biriydi. Ruhu şad, mekanı cennet olsun.
Gençlerin eline silah verip, kirli işlerini yaptıran, adam öldürten ve kendisine baba dedirten insanlar da var. Allahım onları da kahretsin.
Yaşayan tüm baba gibi, baba olan babaların Babalar Günü kutlu olsun. Ömürleri uzun, sağlikları yerinde olsun. Vefat eden,babam, eşim gibi yararlı işler yapmış,evlatlar yetiştirmiş tüm babaların ruhları şad, mekanları cennet olsun. Sağlıkla kalın canım arkadaşlarım, sevgili dostlar. Geceniz hayır , gününüz aydın olsun

Anahtar Kelime:
YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN