28 Ocak 2019
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
352 defa okundu.

YİĞİT MUHTAÇ OLMUŞ KURU SOĞANA “SOĞANIN FİYATI 19 LİRA”

Semt pazarları el yakıyor. İşveren kendilerine gelen ürünün zamlı gelmesinden, Esnaf aldıkları ürünün her geçen gün fiyatının artmasından, vatandaş ise elini uzatamadıkları fiyatlardan dert yanıyor. Hepsinin ortak derdi ise fiyat ve hayat pahalılığı.

VATANDAŞ BUGÜNE KADAR BÖYLE PAHALILIK GÖRMEDİK DİYOR

Temel gıda maddelerindeki yüksek artışlar Kırşehir’de de vatandaşın alım gücünü zorluyor.

“Allah dar gelirlilerin yardımcısı olsun” diyen Selma Duman ise, “Her şey pahalı.. Bir iki şey alıp eve dönüyoruz. İnsan her şeyi almayı ister ama gücümüz yetmiyor. Ben 65 yaşındayım. Bu güne kadar böyle pahalılık görmedim” diye yakındı.

“ESKİDEN GÜZELDİK”…

3 çocuğu ile geçinmeye çalıştığını söyleyen  Ev kadını Yasemin Sönmez ise, “Evde 5 kişi yaşıyoruz. 60 TL ile pazara geliyorum ama doğru düzgün bir şey alamıyorum.  3 sene önce 50 TL’nin yarısını harcıyorduk ve sebze de meyve de alıyorduk,  şimdi yetmiyor” diye konuşuyor.

ELLER BOŞ KALDI

“Pazarda kimsenin eli dolu değil” diyen vatandaşlar, “İnsanların elinde 1-2 poşet ya var ya da yok. Her şey ateş pahası. bu duruma biran önce çare bulunması lazım”

“UCUZA SATMAYI KİM İSTEMEZ”

Vatandaşların tepkisiyle karşılaştığını söyleyen Pazarcı esnafları ise, “Üreticinin girdileri artınca bu otomatik olarak fiyatlara yansıyor. Ucuza satmayı kim istemez. Sorumlu ne pazarcı, ne de komisyoncu. Tarım politikalarının yeniden gözden geçirilmesi lazım, fiyatlardaki şişkinliğin inmesi üreticinin rahatlatılmasına ve daha çok üretime bağlıdır” ifadelerini kullandı.

“YİĞİT MUHTAÇ OLMUŞ KURU SOĞANA AMA YAKINDA SOĞAN BİLE YİYEMEYECEĞİZ”

Fiyatlar ateş pahası. Hayat çok pahalı. Bir şarkı var. “Yiğit Muhtaç olmuş kuru Soğana” ama soğanın fiyatı 19 lira. Bu insanlar bu durumda nasıl geçinebilir ki. Elimizi bir şey almaya uzatıyoruz ama fiyatlar el yakıyor” şeklinde sitemde bulundular.

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN