29. YILINDA HOCALI KATLİAMI

22 Şubat 2021
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
1844 defa okundu.
29. YILINDA HOCALI KATLİAMI

   2020 yılının son aylarında 30 yıla yakın Ermeni işgalinde olan Azerbaycan’ın toprağı olan Karabağ, Türkiye’nin yardımı ile kurtarıldı. Ancak burada kurtarılmayan tek yer Hocalı kasabasıydı.  Hocalıda yaşayan Türkleri 26 Şubat 1992 tarihinde  Ermeniler Ruslardan da destek alarak    çoluk-çocuk, yaşlı-kadın gözetmeksizin  binlerce Türk’ü topyekun imha ettiler Bilinen kadarı ile 613 Türk katledildi. Esasında  bu rakamdan fazla da halen izine rastlanamayan Hocalı Türk’ü kayıp  Ermeniler tarafından yapılan bu katliama bütün dünya seyirci kalmış ve hiçbir tepki vermemişlerdir Çünkü burada işkenceye tabi tutulan ve katledilen Türk ve Müslüman olması idi. Ermenilerin Hocalı’da yaptığı katliamı öğrendiğinizde eminim  insanlığınızdan utanacaksınız. Belki de Türklere uygulanan  ve insanın içini ürperten bu işkenceleri ilk defa duyacaksınız. 

Hocalı soykırımı Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesinin bir kasabasındaki Türk nüfusunu imha etmek amacıyla bir anda ortaya çıkmış ve bir gecede uygulamaya konulmuş katliam değildir. 19. yüzyılın sonlarından itibaren Türklere karşı Karabağ bölgemizde başlatılan ve ilerleyen dönemlerde dalga dalga Kafkasya’ya ve Anadolu’ya yayılan sayısız Ermeni terör eylemleri dizisinin belki en kanlı örneğini teşkil etmesi bakımından 29. yılında, yeniden hepimizin içini yakmaya devam ediyor.  Maalesef,  DÜNYA DA AKAN KAN TÜRK  ve MÜSLÜMAN  KANI olunca buna  bütün dünya seyirci kalıyor.

   Hocalı kasabasındaki katliama tanıklık eden Ermeni gazeteci Daud Khriyan’ o kara günü şöyle aktarıyor.

Ölülerin yakılmasıyla görevli Ermeni grup, Hocalı’nın bir kilometre batısında bir yere 2 Mart günü, 100 Azeri ölüsünü getirip yığdı. Son kamyonda, 10 yaşında bir kız çocuğu gördüm. Başından ve elinden yaralıydı, yüzü morarmıştı. Soğuğa, açlığa ve yaralarına rağmen hâlâ yaşıyordu. Çok az nefes alabiliyordu. Gözlerini ölüm korkusu sarmıştı. O sırada Tigranyan isimli bir asker onu tuttuğu gibi öteki cesetlerin üstüne fırlattı. Sonra tüm cesetleri yaktılar. Bana sanki yanmakta olan ölü bedenler arasından bir çığlık işittim gibi geldi.”  Devam edecek

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN