Kırşehir SGK hizmet binası yıkılacak

12 Eylül 2014
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
1596 defa okundu.

P4150014

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü binası yapılan incelemede çürük çıkması dolayısıyla yıkılacak…  SGK İl Müdürlüğü, yeni binanın yapımı için arsa arayışına başladı.

Kırşehir’in birinci derecede deprem bölgesinde yer almasından dolayı birçok kamu kurum ve kuruluş binaları ile okullar yıkılarak yeniden yapılırken, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü hizmet binası da yıkılacak.

Kırşehir Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü hizmet binasının 2007 Yılı Deprem Yönetmeliği çerçevesinde yıkılacağı bildirildi.

Uygun sağlamlıkta olmaması dolayısıyla yıkılması kararlaştırılan SGK İl Müdürlüğü hizmet binasının yıkım ruhsatının İnşaat Emlak Dairesi Başkanlığı’na gönderildiğini belirten Kırşehir Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mehmet Ali Fırat, ekonomik olacağı düşüncesiyle yeni hizmet binasının uygun arsa bulunarak yapılacağını açıkladı.

Haber ekibimize yaptığı açıklamada, arsa bulma noktasında Kırşehirlilerin de yardımlarını beklediklerini belirten SGK İl Müdürü Mehmet Ali Fırat, şöyle konuştu:

“1994 yılından beri hizmet verdiğimiz, daha önce SSK hizmet binası olarak, şimdi de Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak hizmet verdiğimiz binamız 2007 Deprem Yönetmeliği’ne göre yapılan değerlendirmelerde çürük çıktığı, uygun sağlamlığı olmadığı nedeniyle yıkılarak yenisinin yapılmasına karar verildi.

“Bu aşamada Kırşehir Belediyesi ile yapmış olduğumuz yazışmalar neticesinde yıkım ruhsatını almış ve Ankara’ya İnşaat Emlak Dairesi Başkanlığı’na göndermiş bulunmaktayız.

İhtimalen bina yıkılarak aynı yere yenisi yapılacak.

Buna kesin gözüyle bakılmakla birlikte kendimiz ve Ankara’daki teknik elemanlarla yaptığımız istişare neticesinde bizim herhangi bir yere taşınmadan arsa bulmamız ve bu arsaya yeni binanın yapılması halinde hem birden fazla kere taşınmanın, hem bulacağımız yerlerde yapılacak giderlerin, masrafların ekonomik olmayacağı nedeniyle iyi bir arsa bulunması ya da uygun bir yerde arsa bulunması durumunda hizmet binasının oraya yapılması, daha sonra da yeni hizmet binasına taşındıktan sonra da mevcut yerin ihale yoluyla satılmasının daha uygun olacağı düşünülmekte.

“Bu konuda arsa arayışlarımız resmi ve özel bazda devam ediyor. İyi bir yerde uygun bir arsa bulduğumuzda SGK hizmet binasını yeni arsada yapmayı düşünüyoruz.

Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor.

Vatandaşlarımızın da eğer uygun bir yer varsa bu konuda doğrudan bize müracaat etmeleri, bizi bilgilendirmeleri iyi olur diye düşünüyoruz

 

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN