Günlerin uzamasıyla yaz saati uygulaması vücut dengesini bozabiliyor.
Yaz saatinde herkesin normal uyku vaktinden 1 saat daha az uyumasından ötürü sıkıntı çekebileceği belirtiliyor. Yaz saatine fiziksel uyum sağlayabilmek için kişilerin, en az 4 gün öncesinden başlayarak şimdiye kadar yataktan kalktığı saatten 20 dakika önce kalkmaları tavsiye edildi.
Yaz saatine uyum sağlamak için normalden erken yatmanın gerekli olmadığı tavsiye edilirken, vücudu yatış değil kalkış saatine göre şartlandırmanın daha faydalı olacağı ifade ediliyor.
Uzmanlar, Pazar gününü boş gün olarak geçirenleri; tatil rahatlığına kapılarak kesinlikle aşırı uyumaması gerektiği konusunda uyardı ve o gün de iş saatinde kalkmanın en doğrusu olacağına işaret etti. Ayrıca, gün içinde tüketilen gıdaürünlerinin de uyku düzenini iyi bir şekilde ayarlamaya etki edeceğine değinildi ve deliksiz uykunun, vücudu yaz saatine daha iyi alıştıracağına dikkat çekildi.
Buna göre yaz saati öncesi günlerde geç saatlerde yemek, gazlı içecekler tüketmek, aşırı kahve ve çay tüketmek gibi uyku bölünmesine sebep olacak şeylerin yapılmaması gerekiyor. Yaz saati uygulamasının dışında kişilerin, sağlıklı ve düzgün bir uyku için müsait olan ortamı sürekli sağlaması gerektiğine de vurgu yapıldı.
Yatak odasında iyi bir havalandırma sisteminin bulunmasının şart olduğunu söyleyen uzmanlar, odada televizyon, tablet, akıllı telefon ve benzeri elektronik cihazların mümkün olduğunca bulundurulmaması gerektiğini belirtti.