VİYANA’DAN KIRŞEHİR’E KÜLTÜR ZİYARETİ

30 Mart 2015
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
424 defa okundu.
VİYANA’DAN KIRŞEHİR’E KÜLTÜR ZİYARETİ

30.03.2015 Viyanadan Kırşehire Gönül Köprüsü Eğitim ve Kültür Ziyareti Projesi (1)

‘Viyana’dan Kırşehir’e Gönül Köprüsü Eğitim ve Kültür Ziyareti Projesi’ hayata geçti.

Kırşehir Belediyesi’nin katkılarıyla ‘Viyana’dan Kırşehir’e Gönül Köprüsü Eğitim ve Kültür Ziyareti Projesi’ hayata geçirildi. Proje kapsamında Viyana’dan Kırşehir’e 21 öğrenci 2 refakatçi ile geldi. Kırşehir’de öğrencileri makamında ağırlayan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, projenin oluşumunda yurt dışında yaşadığı bir olayın vesile olduğunu söyledi. Bahçeci, “Yurt dışı Türkler başkanlığı ile bir proje gerçekleştirdik. Kırşehir Belediyesi olarak, geçen yıl katıldığım bir toplantı sonrasında gurbetçi hemşehrilerimizin olduğu bir toplantıda gençlerimizin kendi kültürünü tanıma fırsatını bulamadığı noktasında şikayet geldi” açıklamalarında bulundu.

Projenin amacından bahseden Başkan Bahçeci, “Projede amacımız gençlerimizin özellikle Kırşehirli olan gençlerimizin bir hafta boyunca Kırşehir’de şehri tanıtmak ve Kırşehir’i anlatmak Ahi Evran kimdir, nedir, felsefesi nedir? Ne işler yapmıştır? Cacabey’in ne yaptığını, ne amaçla kurulduğunu neye hizmet ettiğini Aşıkpaşa’nın kim olduğunu sizlere pek fazla anlatan olmadı. Program bir hafta sürecek bu süre boyunca bilir kişiler sizleri hem gezdirecek hem de kültürümüzü anlatacak. Türkçe dersleri için de eğitim alacaksınız. Bu bir başlangıçtır.” dedi.

Programa katılan ve Kırşehir’e ilk defa geldiklerini söyleyen öğrenciler, “Bir kaç kere geldik ama böyle gezilere maalesef fırsatımız olmadı. Kültürümüzü açıkçası pek tanıyamadık. Farklı kültürlerde doğup büyüdüğümüz için bu çalışma bizim açımızdan değişiklik olacak. ” dedi.

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN