“VATAN HAİNLİĞİ, HIRSIZLIK YAPMIŞIZ GİBİ GÖSTERİLİYORUZ”

14 Eylül 2019
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
136 defa okundu.
“VATAN HAİNLİĞİ, HIRSIZLIK YAPMIŞIZ GİBİ GÖSTERİLİYORUZ”

   “VATAN HAİNLİĞİ, HIRSIZLIK YAPMIŞIZ GİBİ GÖSTERİLİYORUZ”

Kırşehir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Tekin; “Dönemin Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci tarafından hayata geçirilen Ulaşım Master Planı çerçevesinde, 28 yeni belediye otobüsünün şehir içinde çalışmaya başlamıştı. Geçmiş dönem Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci tarafından hayata geçirilen ulaşım mastır planı 2014’te başlayan bir plandı. Kırşehir için çok kritik bir başlangıç olan bu plan hayata geçirildi ve kafalarda birçok soru işareti bıraktı. Özellikle Kırşehir Minibüsçü esnaflarının zararına olacak olan bu ulaşım mastır planı Kırşehir Belediyesi ve Kırşehir Esnafını nerdeyse karşı karşıya getirdi. Kırşehir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Tekin, Kırşehir Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısında bahsi geçen araçların kendi bünyelerine geçtikten sonra 12 bin kilometreden 6 bin kilometreye düştük iddiasına yanıt vermek için makamında bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Tüm faaliyetlerimiz belgelerle kanıtlıdır diyen Başkan Tekin, iddialara yanıt verdi.

“BİZ BU İŞİ YAPAMAYACAĞIMIZI ESNAF BU İŞTEN PARA KAZANAMAYACAĞINI, ZARAR EDECEĞİNİ DEFALARCA SÖYLEDİK”

Başkan Tekin, “Ulaşım mastır planı 2014’te başlayan bir programdı. Geçmiş dönem belediye başkanı Yaşar Bahçeci ile bununla ilgili oda ve minibüsçü esnafı olarak baya bir direndik. Biz bu işi yapamayacağımızı esnaf bu işten para kazanamayacağını zarar edeceğini defalarca söyledik. Ama yapılan görüşmeler kurulan komisyonların sonucunda belediye başkanımızın şoför esnafına, minibüsçü esnafına yaptığı konuşmada zarar ederse de zararı ben devlet olarak, belediye olarak kendim finanse edeceğim. Ben bunun finansını sağlayacağım. Siz bu işi yapın benim vatandaşım daha iyi taşıma görsün, daha düzgün arabalarla hizmet alsın. Ben arabadan da para almayacağım dedi. Biz bu işe girdik, esnafla belediye başkanının arasında köprü olduk. Belediyenin arasında iki grup esnafa belediye başkanımızın teklifini sunduk esnaf kabul etti. Tabi bu toplu taşımayı bu olaylardan sonra 01.10.2018 itibari ile biz devreye soktuk.  Şehrimizde dediler ki önce istemiyorlardı niye kabul ettiler. Ama bizi hiç kimse dinlemedi. Bizim önce istemediğimiz sistemde para odaklı biz çalışacaktık. Ama biliyorsunuz Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığının çıkarmış olduğu bir kanun var. Hiç birimiz kanunun üstünde değiliz. Engellisi, yoksul vatandaş, 65 yaş üstü. Yani toplu taşıma aracını bir sürü bedava kullanan olduğu için biz bu sistemin para kazanmayacağını devamlı söyledik. Ama bize, ben size zarar ettirmeyeceğim, zararınızı biz karşılayacağız denildiği için biz bu projeyi kabul ettik. Bizim için her zaman asıl olan esnaftır. Esnafın sözü neyse biz bunların temsilcisi olarak bizim sözümüz de odur.  Ardından seçimler oldu yönetim değişti, bizim bu basın toplantısını yapmamız elzem oldu. kesinlikle polemik yaratmak için konuşmuyorum.  Polemiğe de hiçbir şekilde girmeyeceğim.

Hiçbir zaman evlerin etrafında araba döndürmedik. Biz kilometre bazlı anlaştık. Belediye bana 10 tane güzergâhımı çizmiş. 1 nolu hattı otogar, merkez, üniversite demiş. Kilometre uzunluğunu yazmış. Güzergahın uzunluğunu 19.9. burada benim yapacağım servis sayısını da yazmış. 37 tane servis yapacaksın buraya demiş. Biz bakkal dükkânından sözleşme imzalamadık. Kurum ile sözleşme imzaladık ve bu sözleşme belediye meclisinden geçti. Burada ne yazıyorsa idarenin şart namesine uymak zorundaydı benim esnafım. Biz bu şart nameye uyduk. Burada bizim 11.000 kilometremiz bile yok ki yaptığımız kilometre 10.900 ‘ler de. İki meclisin birinde muhakkak biz gündeme geliyoruz. dışardan bize çok büyük tepki var. Sanki biz vatan hainiyiz hırsızlık yapmışız gibi gösteriliyoruz” dedi.

“KOMİSYONDA ESNAF ZARAR EDER DİYEMEYENLER BUGÜN ELLERİNDE DAVUL ZURNA GEZER OLDULAR”

Biz belediyemizi zarara uğratmadık diyen Başkan Tekin, “Yaptığımız tüm faaliyetler evraklı , belgeli…Eksiklerimiz hatalarımız elbet vardır ama bugün bu iş bozulmuş esnaf mağdur olmuş  durumda…Biz Şoförler Odası olarak sadece Belediye ve esnaf arasında köprü olduk. Madem biz yanlış yaptık,  Başkan Bahçeci’nin kurduğu sistem yanlıştı, siz doğruyu getirin biz yapalım.”

Hepimiz kanunlara uymak zorundayız,  ama Ulaşım Mastır Planı bizim esnafımızın zararına oldu diyen Başkan Tekin;  “Aile ve sosyal politikalar bakanlığının çıkarmış olduğu kanun var. Bu kanuna göre engellisi, yoksul vatandaşı, 65 yaş üstü, gazilerimiz şehitlerimiz toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanıyor. Hal böyle olunca biz bu sistemin esnafa para kazandırmayacağını devamlı dile getirdik. Her zaman bu sistemin kar ettirmeyeceğini, Kırşehir olarak bu toplu taşımaya alışık olmadığımızı, bu sistemin  esnafın zararına olduğunu dile getirdim. Ama diğer taraftan bir devlet, ben esnafımın zararını karşılayacağım, esnafıma zarar ettirmeyeceğim derse esnafta bu teklifi geri çeviremez… ” dedi.

“KIRŞEHİR BELEDİYESİ EYLÜL AYI BELEDİYE MECLİS TOPLANTISINDA BAHSİ GEÇEN ARAÇLARIN KENDİ BÜNYELERİNE GEÇTİKTEN SONRA 12 BİN KİLOMETREDEN 6 BİN KİLOMETREYE DÜŞTÜK İDDİASI SABIRLARI TAŞIRDI”

12 bin kilometre iddialarına yanıt veren Başkan Tekin “Ahiler taşıyıcılar kooperatifini esnafımıza kurduk. 1 Ekim itibari ile de başladık.  Belediye ile kilometre bazlı yapılan anlaşma ile hayata geçirilen bu kooperatif döneminde hiçbir zaman günlük 12 bin kilometreye ulaşılmadı diyerek mevcut belgelerini kanıt olarak sundu. Başkan Tekin “Hiçbir zaman 112 bini aşmadık, kilometre yapmak için evlerin etrafında dolaşmadık, boş boş araba gezdirmedik. Bizim Belediye ile şartnamemiz var. Biz bu kurallar dışında faaliyet yapmadık. Biz bir kurumla sözleşme imzaladık ve bu sözleşme Belediye meclisinden geçti. Biz tüm kurallara uyduk ve uyulmadığı takdirde çok ağır bir cezai işlemi var ve kooperatifimiz ceza almadı.  Bizdeki veriler belgeler halinde mevcut ve bizim 11 bin kilometremiz dahi yok” ifadelerine yer verdi

Anahtar Kelime:
YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN