VALİ NECATİ ŞENTÜRK’Ü ZİYARET ETTİ.

1 Mart 2018
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
446 defa okundu.
VALİ NECATİ ŞENTÜRK’Ü ZİYARET ETTİ.

Sivil Savunma Günü Ve Deprem Haftası Münasebetiyle Kırşehir Afet Ve Acil Durum Müdürü Metin Alparslan Ve Beraberindeki Heyet;

VALİ NECATİ ŞENTÜRK’Ü ZİYARET ETTİ.

Ziyaret sırasında konuşan Vali Necati Şentürk, ilimizde her an yaşanabilecek acil durumlara hazır olduklarını söyledi.

Vatandaşlarda deprem bilincinin oluşturulmasının önemine değinen Vali Necati Şentürk, “AFAD, ulusal değil uluslararası alanda da hizmet veren bir kuruluştur. Savaşta, seferberlik halinde ya da olağanüstü durumlarda ordumuza olsun, güvenlik güçlerimize olsun yardımcı olmak adına sivil savunma görevi AFAD’a verilmiştir. Bunun en güzel örneğini de 15 Temmuz gecesi gördük. Ayrıca, ilimizde bütün doğal afetlere karşı önlemleri almış durumdayız. Kırşehir AFAD ekibi, olay yerine zamanında ulaşarak başarılı çalışmalara imza atmıştır. Kırşehir AFAD, 24 saat görev başında olan başarılı profesyonel kadrosu ile kahramanca çalışıyorlar. Dilerim ki AFAD’a hiç görev düşmesin ama çalışmalarında başarılar diliyorum. Bu vesileyle, Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftasını kutluyorum.” dedi.

Kırşehir Valiliği’nce Türkmen kardeşlerimize, dindaşlarımıza yönelik başlatılan yardım kampanyaları kapsamında toplanan yardım tırlarını AFAD aracılığıyla yola çıkardıklarını ifade eden Vali Necati Şentürk, “Geçtiğimiz yıllarda toplanan 66 tır yardım malzemeleri AFAD aracılığıyla Türkmenlere doğrudan, resmî olarak ulaştırıldı. Ahilerin torunları Kırşehirliler, yardım kampanyalarına duyarsız kalmadılar. Toplanan yardımlar AFAD aracılığıyla güvenle gönderildi ve dağıtıldı.” şeklinde konuştu.

Ziyaret, İl AFAD Müdürü Metin Alparslan’ın doğal afetlerle ilgili yürüttükleri çalışmalarda kendilerine verdiği desteklerden dolayı Vali Necati Şentürk’e teşekkür etmesi ve 28 Şubat Sivil Savunma Günü ile 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri hakkında bilgiler vermesi ile sona erdi.

Valilik Basın Bürosu

 

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN