Vali Akın,Kültür Müdürlüğünde İncelemelerde Bulundu

12 Temmuz 2018
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
2282 defa okundu.
Vali Akın,Kültür Müdürlüğünde İncelemelerde Bulundu

Vali Akın,Kültür Müdürlüğünde İncelemelerde Bulundu

Kırşehir Valisi İbrahim Akın, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nü ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Ziyaretinde İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Eyüp Temur’dan kurumda yürütülen çalışmalar hakkında brifing alan Vali İbrahim Akın, kurum birimlerini de gezerek personelden yaptığı işler ile ilgili bilgiler aldı.

Ziyaret sırasında yaptığı konuşmada Kırşehir’in zengin bir kültürel mirasa sahip olduğunu ifade eden Vali İbrahim Akın, Kırşehir’in zengin kültürü ve turistik değerlerinin tanıtılması gerektiğini söyledi.

Ahi Evran-ı Veli’nin, Cacabey’in, Aşık Paşa’nın ve daha nice tasavvuf ve bilim adamlarının ve Neşet Ertaş’ın memleketi Kırşehir’deki kültürel mirasın gelecek nesillere taşıması gerektiğini belirten Vali İbrahim Akın, “Ahiler diyarı Kırşehir’de turizm çalışmaları hız kazanmalıdır. Kültür ve tarih arasındaki bağı korumalı, tarihi ve kültürel mirasımıza sahip çıkmalıyız. İlimizde yürütülen kültürel ve turizm alanlarında yapılan çalışmaların da yakın takipçisi olacağız. Özellikle sahip olduğumuz termal kaynaklar sağlık turizmine kazandırılmalıdır. Bunun için hep birlikte çalışacağız. Amacımız Kırşehir’i daha tanınır, daha çok turist ağırlayan bir şehir haline getirmektir.” dedi.

 

Vali İbrahim Akın’ın ziyareti, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Eyüp Temur ve şube müdürlerinden çalışmaları hakkında bilgiler almasının ardından kurumda yaptığı inceleme ile sona erdi. (Haber Merkezi)

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN