ÜZÜNTÜMÜZ BÜYÜK

22 Ekim 2016
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
2270 defa okundu.
ÜZÜNTÜMÜZ BÜYÜK

TGF’DEN KERKÜK AÇIKLAMASI: ÜZÜNTÜMÜZ BÜYÜK

Kırşehir GazetecilerRadyocularTurkiye Gazeteciler Federasyonu logosu ve Televizyoncular Cemiyetinin de üye olduğu Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada, Kerkük’teki DEAŞ saldırısında yaşamını yitiren Türkmeneli TV Haber Müdürü Ahmet Necmettin Haceroğlu’nun kaybından büyük üzüntü duyulduğu belirtildi. Genel Başkan Yılmaz Karaca’nın açıklamasında, “Gerçekten çok zor koşullarda görev yaptıklarına bizzat Kerkük’teki ziyaretlerimiz sırasında tanık olduğumuz Türkmen meslektaşlarımıza, ailesine ve Kerkük halkına başsağlığı diliyoruz. TGF Heyeti olarak, oradaki temaslarımız sırasında, tam anlamıyla bir Türkmen şehri olduğunu bizzat gördüğümüz Kerkük’e, Türkiye’den gerekli ilgi ve desteğin ne yazık ki verilemediğine şahit olduk. Uzun yıllar var olma mücadelesi veren ve daha çok kendi olanaklarıyla ayakta durmaya çalışan Türkmen kardeşlerimiz, bugünlerde de her zamankinden çok daha fazla DEAŞ tehdidi altındadırlar. Türk kamuoyunun ilgisinin Musul’a yoğunlaştırıldığı bu kritik süreçte, bir Türkmen şehri olarak Kerkük’ün çok daha fazla ilgi ve desteği hak ettiği mutlaka hatırlanmalıdır” denildi.
Bilindiği gibi DEAŞ ile Irak emniyet güçleri arasındaki çatışmaları görüntülemeye çalışan Türkmeneli TV ekibi dün Kerkük’te silahlı çatışmanın ortasında kalmış,
Kerkük Valiliği yakınındaki meslektaşlarımız keskin nişancıların saldırısına uğramıştı. Saldırı sonucu Türkmeneli TV Haber Müdürü Ahmet Necmettin Haceroğlu hayatını kaybetmiş, TV Müdürü Süheyil Kasım da yaralanmıştı.

Anahtar Kelime:
YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN