Ümmiye Koçak Kırşehir’de

19 Eylül 2017
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
452 defa okundu.
Ümmiye Koçak Kırşehir’de

20 Eylül Çarşamba Günü Saat 16.00’da Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezinde Düzenlenecek Olan Panele Katılacak

  1. Ahilik Haftası Kutlamaları çerçevesinde Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde Mersin Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu’nun kurucusu, ödüllü yönetmen, oyun yazarı ve oyuncu Ümmiye Koçak, 20 Eylül Çarşamba günü saat:16.00’da Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenecek panelde başarı hikayesini anlatacak. Konu ile ilgili açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Ekicioğlu: ‘’Anadolu kadınının, azim ve kararlılıkla, içinde bulunduğu zor şartlar altında bile neler yapabileceğinin günümüzdeki en büyük isimlerinden Ümmiye Koçak, kendi köyünde tiyatro topluğu kurmuş, yazdığı ve yönettiği oyunlar sayesinde ulusal ve uluslar arası düzeyde birçok ödül almıştır. Biz de Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Kadın Girişimcilerimiz ile birlikte, Anadolu Kadınlar Birliği Bacıyan-ı Rum felsefesinin daha iyi anlaşılabilmesi noktasında günümüzde o zor şartlar altında yaptığı takdire şayan işlerle kendinden söz ettiren Anadolu Kadınımız’a rol-model olmuş Ümmiye Koçak’ı Kırşehir’e davet ettik ve kendileri de sağolsun bizleri kırmadı. 30. Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde 20 Eylül Çarşamba günü saat:16.00’da Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi’nden düzenleyeceğimiz Ümmiye Koçak Paneli’ne başta kadınlarımız olmak üzere tüm Kırşehir Halkımız davetlidir.’’ dedi.

ÜMMİYE KOÇAK KİMDİR?

New York Avrasya Film Festivali’nde ‘Sinemada En İyi Avrasyalı Kadın Sanatçı’ ödülünü alan ‘Yün Bebek’ filminin yazarı, yönetmeni ve Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu’nun kurucusu…

1957 yılında Adana’da Çelemli Köyü’nde doğan Ümmiye Koçak, okumayı çok istemesine rağmen 10 kardeş oldukları için ilkokuldan sonra okula gönderilmedi. Ümmiye Koçak, ilkokulu bitirdikten sonra okuduğu kitaplarla kendisini geliştirdi. İlk okuduğu kitap Maksim Gorki’nin “Ana” adlı kitabı oldu. Evlendikten sonra Mersin’in Arslanköy’üne taşınan Koçak, köy kadınlarının yaşadıklarını tüm dünyaya göstermek için, 2001 yılında “Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu”nu kurdu. Topluluğun sahneye ilk koyduğu oyun Remzi Özçelik’in “Taş Bademleri” adlı oyunu oldu. Grup, daha sonra kendi hikayelerinden oluşan bir oyun derleyerek “Kadının Feryadı” adlı oyunu sahneye taşıdı. Ümmiye Koçak kendisinin yazdığı, “Hasret Çiçekleri” adlı oyunuyla 2006 yılında Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali’nde sahne aldı. Koçak, daha sonra tarlalarda çalışarak kazandığı paraları biriktirerek kadına karşı şiddet sorununu anlatan “Yün Bebek” uzun medraj sinema filmini yazdı ve yönetti. 49. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde galası yapılan filmi Ümmiye Koçak’a New York Avrasya Film Festivali’nde “Sinemada en iyi Avrasyalı Kadın Sanatçı” ödülünü kazandırdı. 1979 yıllında Mersin Arslanköy’e gelin giden evli ve 3 çocuk annesi olan Ümmiye Koçak bugüne kadar 15 tiyatro oyunu yazdı. Koçak, Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu ile yaklaşık 20 bin kez sahneye çıktı ve oyunlarını Türkiye’nin dört bir yanında 50 bine yakın kişi izledi.

Haber Merkezi

 

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN