Türkiye’nin Tarımsal eğitime başlamasının 169.yılı kutlamaları yapıldı

16 Ocak 2015
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
326 defa okundu.
Türkiye’nin Tarımsal eğitime başlamasının  169.yılı kutlamaları yapıldı

rektör tarımsal eğitim

AEÜ Rektörü Prof. Dr. Saylam: “Ziraat mühendisliği stratejik öneme sahip olan geleceğin mesleğidir”

Türkiye ‘de tarımsal eğitimin başlamasının 169’uncu yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Aşıkpaşa Yerleşkesi’ndeki Ziraat Fakültesi’nde etkinlik düzenlendi.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ahmet Şahin’in, Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ile başlayan etkinlikler kapsamında, daha sonra fakülte konferans salonunda program gerçekleştirildi.

Saylam, burada yaptığı konuşmada, 10 Ocak 1846 yılında başlayan tarımsal öğretimin gelişimi hakkında bilgi vererek, “Ziraat mühendisleri, tarımsal üretimi artırmak amacıyla bilimsel bilgiyi kullanarak üretim süreçlerini düzenleyen ve denetleyen, doğal kaynakları insanlara yararlı hale getirmek için gerekli çalışmaları yapan teknik elamanlardır” dedi.

Ziraat mühendislerinin ayrıca tarımın planlanması, projelendirilmesi ve yönlendirilmesinde sorumluluk sahibi olduğunu vurgulayan Saylam, “Ziraat Fakültesindeki derslerin özel sektörün ihtiyaçlarına cevap verebilecek özelliğe sahip olması gerekmektedir” diye konuştu.

Saylam, kendini iyi yetiştiren, bilgiyle donanımlı ziraat mühendislerinin istihdam gibi bir sorunu bulunmadığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

“Ziraat mühendisliği stratejik öneme sahip olan geleceğin mesleğidir. İnsanlar yaşadığı müddetçe hem beslenme hem giyim gibi ihtiyaçları olacak. Bu ihtiyaçların karşılanmasında insan beslenmesi ne kadar vazgeçilmezse ziraat mühendisliği mesleği de insanlık için aynı derecede vazgeçilmezdir. Tarımsal potansiyeli yüksek olan Kırşehir’in, tarımsal anlamda Ziraat Fakültesine önemli görevler yüklediğinin bilincindeyiz. Kırşehir’in tarımsal aktörleri olan kamu ve özel kuruluşlarla yakın işbirliği içindeyiz. Kalıcı bir araştırma ve uygulama çiftliği kurmayı hedefliyoruz. Ziraat Fakültesini daha iyi bir konuma getirmek için çalışıyoruz.”

Dekan Şahin ise 3 profesör, 4 doçent, 28 yardımcı doçent, 9 araştırma görevlisi, veteriner ve 8 idari personelle çalışmalara devam ettiklerini belirterek, 387 öğrenciyi ziraat mühendisi olma yolunda yetiştirdiklerini kaydetti

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN