

Cevizin Tokluk Hissi Vermesi ve Faydalarından Ötürü Sahurda Tüketiliyor
Ramazanın yaz aylarına denk gelmesiyle açlık süreside uzadı. Uzun süre aç kalmak insanları halsiz, yorgun, baş ağrısı gibi durumlar ortaya çıkarıyor. Durum böyle olunca sahurda yenilen ceviz tokluk süresini uzatarak fonksiyon gelişimini sağlıyor. Ceviziyle ünlü Kırşehir’in Kaman ilçesinde ceviz satıcısı Kasım Şekerle yaptığımız röportajda 40 Arena Gazetemize açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamada: Ramazan ayının gelmesiyle insanlar ceviz almalarında artış oldu. Açlık durumunun uzun süre devam etmesi halsizlik, yorgunluk, baş ağrısı, baş dönmesi, unutkanlık, dalgınlık, dikkatsizlik, uykuya meyil, terleme, sinirlilik, hazımsızlık, şişlik, midede ekşime, midede yanma gibi sorunlara neden olur ve iş verimi düşer.
Özellikle kaman cevizi isim yapmış olmasından dolayı inşalar bilindik bir tat yemek istiyorlar. Faydaları saymakla bitmeyen yönleri var
Kalp sağlığında ve stresi önlemede etkilidir.Düzenli bir şekilde ceviz tüketmek kolesterol seviyesini düşürebilir. Ceviz kalp krizine neden olan kan pıhtılaşmasını riskini azaltabilir. Cevizin içerdiği hem tekli hem çiftli doymuş yağlar yükselen kolesterol seviyesini düşürür.
Ceviz Omega 3 yağ asitleri açısından zengin olduğu için kalp krizi riskini azaltır.
Ceviz doyurucu besinler içerdiği için yemek yeme riskini azaltır ve hatta diyabeti yavaşlattığı düşünülmektedir. Bundan dolaylı olarak kalp hastalıkları riskini azaltır.
E vitamini arterlerde meydana gelebilecek plak oluşumlarını engeller ve kalp tıkanıklığının oluşmasına izin vermez.
Ceviz içerdiği besin ve vitaminler aracılığı ile kanın pıhtılaşmasını engeller ve kan dolaşımın daha iyi olmasını sağlar. Bu durum kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Cevizi sahurda tüketmek tokluk süresini uzatır. Bu nedenle ceviz tüketmek gerekir. İfadelerini kullandı.
HABER: ELİF GÜRLER









