Taze Nohut İlgi Görüyor

8 Ağustos 2017
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
1951 defa okundu.
Taze Nohut İlgi Görüyor

Kırşehir’de Havaların Isınmasıyla Birlikte Her Köşe Başında Açılan Tezgâhlarda Destesi 1-2 Liraya Satılan Taze Nohuda Vatandaşlar Yoğun İlgi Gösteriyor

Hem yemeği hem de çerezi vazgeçilmez tüketim ürünü olan nohut şu sıralarda seyyar tezgâhlarda yerini almaya başladı. Şehrin kırsal mahallerinden getirilen taze nohutlar pazarlarda ve seyyarlarda satılmaya başlandı.

Taze nohut, her köşe başlarında kurulan tezgâhlarda demeti 1ve 2 TL’den satılıyor. El arabası veya üç tekerlekli araba ile taze nohut satan nohutçular, bazılarının yeşil nohudu kendi tarlasında yetiştirdiğini ve yetiştirdikleri nohudu da getirip sattıklarını söyleyerek halkın da yeşil nohuda ilgisinin yoğun olduğunu söyledi. Taze nohut satıcılığı yapan ve Terme Caddesine kurduğu tezgâhında vatandaşlara hizmet veren Dilek Üzümcü; “Bir iki ay öncesine kadar başka il ve ilçelerden sebze haline getiriliyordu. Geçtiğimiz haftalardan itibaren de şehrin farklı ilçe ve kırsal mahallelerinden getirilen yeşil nohutları alıyoruz ve satıyoruz. Sonradan hepsini deste haline getirip 2 TL’den satıyoruz. Seyyar satıcılıkla geçimimizi sağlıyoruz. Mevsime göre sırasıyla çağla, kiraz ve taze nohut satıyorum. Seyyar satıcılık işini senelerdir yapıyorum.” dedi.

Yaz mevsiminin gelmesiyle halkın daha çok taze nohut tükettiğini ifade eden seyyar satıcı, nohut satışının sadece 1 ay sürdüğünü ve halkın yeşil nohudu kuru çerez yerine tercih ettiklerini söyledi.

HABER: FİLİZ İSLİM

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN