“Tasarruf Tedbirleri, Harcama İşlemleri ve Performans Programı”

9 Şubat 2017
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
275 defa okundu.

 

strateji.toplantt1

Ahi Evran Üniversitesi’nde  “Tasarruf Tedbirleri, Harcama İşlemleri ve Performans Programı” İle İlgili Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Ahi Evran Üniversitesi Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı koordinatörlüğünde “Tasarruf Tedbirleri, Harcama İşlemleri ve Performans Programı” bilgilendirme toplantısı yapıldı. Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıya, Ahi Evran Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Rüştü Yeşil, Genel Sekreter Yardımcısı Ayberk Özeş, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Ali Yılmaz, Şube Müdürü Kadir Erdemir ile birlikte tüm harcama birimleri görevlileri, satın alma ve maaş tahakkuk işlemlerini yürüten personel katıldı.

Toplantı, 2017 mali yılında Ahi Evran Üniversitesi’ne tahsis edilen bütçe ödeneklerinin sınırlı olması nedeniyle kaynakların etkili, ekonomik ve verimli kullanılması, harcama işlemlerinde mevzuata uygunluğu sağlamak ve Strateji Geliştirme Daire Başkanlığınca yürütülecek işlemlerde uygulama bütünlüğünün oluşturulabilmesi amacıyla gerçekleştirildi. Toplantıda Ahi Evran Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Rüştü Yeşil bir konuşma yaparak ülkemizin zor bir dönemden geçtiğini ve bu zor dönemi atlatabilmek için üniversite olarak üzerimize düşen görevi hassasiyetle yapmamız gerektiğini belirtti. Harcamaların etkili ve verimli kullanılması yönünde Maliye Bakanlığının 25 Ocak 2017 tarihli “Cari Harcamaların Kontrol Altında Tutulması” konulu yazısına değinen Yeşil, cari harcamaların yapılmasında birimlerin, gerekli tedbirleri almaları, harcamalarını bu yönde yapmaları ve israftan kaçınmaları gerektiğini vurguladı.

Genel Sekreter Doç. Dr. Rüştü Yeşil’in konuşmasının ardından Genel Sekreter Yardımcısı Ayberk Özeş de bir konuşma yaptı ve üniversitenin ihtiyaçlarının giderilmesinde uygulanması gereken esaslara değindi. Özeş, akademik ve idari birimlerin ihtiyaçlarında, önceliklerin belirlenmesinin merkezi düzeyde yapılabilmesine imkân tanınması gerektiğini ifade etti. İhtiyaçların daha düşük maliyetle, ürün, miktar ve kalite standardı sağlanarak temin edilmesini sağlamak amacıyla mal ve hizmet alımlarının, destek hizmetlerini yürüten birim tarafından yapılacağını ifade eden Özeş, tasarruf tedbirlerinin Ahi Evran Üniversitesi’nin açısından önemine vurgu yaptı.

Ahi Evran Üniversitesi Strateji Geliştirme Daire Başkanı Ali Yılmaz ise tasarruf bilincinin yerleşmesi ve performans programının amaçları hakkında kısa bilgiler verdi. Yılmaz, cari harcamaların kontrol altında tutulması ve harcamalarda tasarruf sağlanması için öngörülen tedbirlerin etkili bir şekilde uygulanması amacına yönelik “Harcama İşlemleri Genelgesinin” hazırlandığını belirtti. Özellikle harcama yetkililerinin ve gerçekleştirme görevlilerinin sorumluluklarına değinen Yılmaz, Ahi Evran Üniversitesi’nde standartlara uygun sistemli, kaliteli ve mevzuata uygun iş ve eylemlerin yapılmasında 5018 sayılı kanunda belirtilen mali sorumluların sorumluluklarının gereklerini yapmaları konusunda tavsiyelerde bulundu. Bu gerekler yapıldığında üniversitenin kurumsallaşacağını ve ileriye dönük amaç ve hedeflere ulaşacağımıza söyleyen Yılmaz, 24.01.2017 tarih ve 64666044/37-447 sayılı genelgeyle yürürlüğe giren Harcama İşlemleri Genelgesi ile ilgili açıklamalara yer verdi.                        Açıklamalarında Yılmaz, Mali Yıl Başında Yapılması Gereken İşlemler, Harcama Yetkilileri ve Gerçekleştirme Görevlilerinin Yapması Gerekenler, Ödenek Kullanımında Dikkat Edilecek Hususlar, Harcama Süreci ve Belgelendirmeye İlişkin İşlemler, Harcama Öncesi Ön Mali Kontrol Aşaması, Ön Mali Kontrolde Yapılacak İşlemler gibi konularda bilgiler verdi.

Şube Müdürü Kadir Erdemir de, muhasebe sisteminin öneminden bahsederek bu sisteme dönük bilgi ve belgelerin tam ve eksiksiz olarak yerine getirildiği sürece idarenin muhasebe sisteminde sıkıntı yaşamayacağını söyledi.

Toplantı, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Ali Yılmaz’ın gerçekleştirme görevlilerinin sorularını cevaplandırmasının ardından sona erdi.

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN