2007 yılında yapımına başlanan ve Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından 13 Haziran 2011 tarihinde ihalesi gerçekleştirilen Sıdıklı-Sarıyahşi Köprüsü, geçici kullanıma açıldı.
Ak Parti Kırşehir Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı sayın Dr. Abdullah Abdullah Çalışkan geçtiğimiz günlerde köprüde incelemelerde bulunarak, gelinen noktayı yerinde incelemiş ve köprünün yakın tarihte kullanıma açılacağını belirtmişti.
Hatırlanacağı gibi Çalışkan burada yaptığı açıklamada şunları söylemişti.
“Yaklaşık 50.000 nüfusun ekonomik ve sosyal olarak Kırşehir’e bağlayacak olan Sıdıklı Sarıyahşi Köprüsünün yakın zamanda hizmete girmesi için çalıyoruz.
Köprünün tamamlanması ile birlikte diğer yakasında bulunan vatandaşlarımızın kültürel, sosyal ve ekonomik olarak Kırşehir’e entegrasyonu açısından önemli bir proje.
Ulaştırma Bakanlığı nezdinde yakından takip ediyoruz ve en kısa sürede hizmete girmesi için elimizden geleni yapmaktayız.”
Açıklamanın ardından yapılan çalışmalar doğrultusunda Sıdıklı-Sarıyahşi Köprüsü, geçici kullanıma açıldı.
Mart 2013’te köprünün kullanıma açılacağı açıklanmasına rağmen, bitirilmesi uzayan ve geçici olarak kullanıma açılan Sıdıklı-Sarıyahşi Köprüsü’nde asfaltlama çalışmalarına da başlanacağı ifade edildi.
Bilindiği üzere Sıdıklı-Sarıyahşi Köprüsü’nün Kırşehir ve bölgeye büyük katkısı olacağı sürekli dillendirilmesine rağmen, Kırşehir kısmının yapılarak tamamlanması, ancak köprünün yarısının uzun süre tamamlanmaması kamuoyunda tepkilere neden olmuş, Milletvekilleri başta olmak üzere seçilmiş ve atanmışlar eleştirilmişti.
2013 yılında bitirilmesi planlanan ancak 2014ün sonuna yaklaşılmasına rağmen henüz bitirilemeyen Sarıyahşi Köprüsü ile ilgili bir basın açıklaması yapan Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası yayınladığı basın açıklaması ile trafiğe açılması yılan hikâyesine dönen Sarıyahşi Köprüsü hakkında yolların trafiği kaldırmayacağı ve bu yolların köprüden Kırşehir’e kadar ki bölümün iyileştirilmesi gerektiğini belirterek, olabilecek trafik kazaları ile ilgili riskin kaldırılmasını önermiş konuyla ilgili olarak yaptığı basın açıklamasında şunları belirtmişti.
“1980’lerde bir fikir olarak ortaya atılan köprü ve yol bağlantısı Kırşehir ile yakınlaşmak, ekonomik bağ kurmak isteyen Sarıyahşi bölge halkının talebi idi.
1990’lı yıllarda hazırlanan projenin yapımına 2009 yılında başlandı.
Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre, bölge halkının 60 yıllık hasreti bitmek üzere.
Hirfanlı Barajı nedeniyle ekonomik ve sosyal ilişkileri kesilen bölge halkının, Sarıyahşi Köprüsü ile yeniden ekonomik ve sosyal ilişkiler kurma olasılığı ilimiz adına sevindirici bir durum.
Ancak Sarıyahşi Köprüsü’nün tamamlanması ve trafiğe açılması halinde, yan yolların trafiği kaldırmayacağı ve bu yolların köprüden Kırşehir’e kadarki bölümün iyileştirilmesi gerektiği bir gerçektir. Aksi takdirde, yol açıldığı zaman her gün acı bir haber alma riskimiz var.”dedi.
Milletvekillerimize düşen görev, 2015 yatırım programına bu çalışmanın da alınması gerektiğidir.
Yaklaşık 50 bin kişilik nüfusun Kırşehir ile entegre olacağını düşünürsek, köprü ile ilgili çalışmalarının büyük bir hassasiyetle ve titizlikle tamamlanması gerektiğini düşünüyorum.
İlimizin ekonomik anlamda elde edeceği kazanımlar açısından son derece önemli olan Sarıyahşi Köprü projesindeki yan yolların oluşacak trafiği kaldırması adına genişletme çalışmaları ile birlikte tamamlanmalıdır.”
Köprünün Kırşehir ayağı 2010 yılında tamamlanırken, zeminden kaynaklanan sıkıntı ile köprünün yapımı 4 yıllık bir gecikme ve birçok eksikle tamamlanırken, önümüzdeki hafta başlanacağı bildirilen asfalt çalışması ile tam olarak hizmete açılması beklenen Sıdıklı-Sarıyahşi Köprüsü’ne bağlanan yan yolların iyileştirilmesi noktasında da seçilmiş ve atanmışlara büyük görev düşüyor