

Dün gece saatlerinde başlayan Şiddetli tipi 76köy yolu ile bağlantıyı keserken şehir merkezine inen mahalle yollarında kar ve buzlanma nedeniyle ulaşımda sıkıntılar yaşandı.
Kırşehir’de hava sıcaklığının sıfırın altında 6 dereceye kadar düşmesi nedeniyle oluşan don ve buzlanma hayatı ciddi boyutlarda olumsuz etkiledi
İKİ SAAT SÜREYLE KENTE ELEKTRİK VERİLEMEDİ.
Dün akşam saatlerinden itibaren devam eden kar yağışı ve tipi, il genelinde hayatı olumsuz etkiledi. Hava şartları kaynaklı olumsuzluklar nedeniyle iki saat süreyle kente elektrik verilemedi.
76 KÖY YOLU BAĞLANTISI KESİLDİ.
Dün Gece saatlerinde başlayan şiddetli fırtına 76 köy yolu ile bağlantısının kesilmesine de neden oldu.
İl Özel İdaresi kapanan köy yollarını açma çalışmaları yaparken Karayolları Bölge Müdürlüğü Aksaray-Kırşehir kara yolunu trafiğe bir süre kapatmak zorunda kaldı..
Kırşehir’in Mucur İlçesinde 15, Akpınar İlçesinde 12, Akçakent İlçesinde 15, Merkezde 25, Boztepe ilçesinde ise 9 köy yolu ulaşıma kapandı. Bölgede İl Özel İdaresi ekipleri, 6 adet kar bıçaklı kamyon, 3 kepçe 8 greyder ve nöbetleşe sistemle oluşturulan ekiplerle çalışma yapıyor.
KIRIKKALE, KIRŞEHİR-KAYSERİ VE KIRŞEHİR-AKSARAY YOLLARINDA TUZLAMA
Kırşehir’de devam eden kar yağışı ve tipi nedeniyle Ankara-Kayseri karayolunun bazı bölümlerinde ulaşımda aksamalar yaşandı. Ankara-Kayseri karayolunun özellikle Kırşehir’den geçen bölümünde tipi nedeniyle görüş mesafesi yer yer birkaç metreye kadar düştü.
Kentin Akpınar ve Mucur girişlerinde trafik ekipleri, ara ara araçları durdurarak, karayolları ekiplerinin yollarda oluşan kar sürgünlerini temizlemesinden sonra geçişlere izin veriyor.
Akpınar ilçesi Hamit köyü rampası ve Mucur ilçesi İnaç köyü mevkisinde oluşan kar sürgünleri nedeniyle sürücüler karayolunda ilerlemekte güçlük çekiyor.
Karayolları Bölge Müdürlüğü ise ulaşımda aksamaların olmaması için Kırşehir- Kırıkkale, Kırşehir-Kayseri ve Kırşehir-Aksaray yolu üzerinde tuzlama çalışmaları yapıyor.









