Sevincimiz Kursağımızda Kaldı

9 Mart 2020
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
125 defa okundu.
Sevincimiz Kursağımızda Kaldı

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 4 Şubat 2020 tarihi itibariyle Türkiye’nin nüfusunu 83 milyon 154 bin 997 olarak açıklamasının ardından Yüksek Seçim Kurulu (YSK) illerin milletvekili sayısını yeniden düzenledi.

Yapılan milletvekili dağılımına göre Denizli, Dersim ve Kırşehir’in milletvekili sayısı 1’er vekil azaldı. Yeni dağılıma göre Antalya’nın 1, İstanbul’un ise milletvekili sayısı 2 arttı. Yapılan hesaplamaya göre İstanbul’un artan iki milletvekili sayısı 1’inci ve 3’üncü bölgelere yansıtıldı. Bir önceki istatistikte ilimiz Kırşehir’in Milletvekili sayısı üçe çıkarılmıştı. TUİK 2020 verilerine göre ilimiz Kırşehir’i Türkiye Büyük Millet Meclisinde 2 vekil temsil edecek. Peki, Kırşehir Halkı buna ne diyor. 40 Arena Gazetesi olarak vatandaşlarla yaptığımız röportajda vatandaşlar. “ vekil sayımız daha öncesinden 3’e çıkmıştı ama yeni açıklanan haberlerde 2’ye düştüğü söyleniyor. Vekil sayımız yükseldi diye tam sevinemeden yeniden düşürüldü. Bu durum bizleri çok üzdü Mecliste bizi temsil edecek olan vekillerimizin sayısının yüksek olması bizler için her zaman gurur verici.” Dediler  

Yapılan hesaplamaya göre 8 milletvekili ile temsil edilen Denizli’nin milletvekili sayısı 7’ye indi. 2 milletvekili ile temsil edilen Dersim ve Kırşehir ise 1’e düştü. Düzenlemeyle birlikte TBMM’de, Bayburt’un yanı sıra Kırşehir ve Dersim de tek milletvekiliyle temsil edilecek.

600 milletvekili koltuğu bulunan TBMM’de yapılan düzenlemenin ardından Antalya’nın 16 olan vekil sayısı 17’ye, İstanbul’un 98 olan vekil sayısı ise 100’e yükseldi.

40 Arena Haber Merkezi

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN