Şentürk’ten “Berat Kandili”Mesajı

10 Mayıs 2017
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
380 defa okundu.
Şentürk’ten “Berat Kandili”Mesajı

kirsehir-valisi-necati-senturk--8-mart-dunya-kadinlar-gunu-nedeniyle-mesaj-yayimladi--11145

“Hz. Muhammet(SAV)’ın da Söylediği Üzere Yüce Allah, Bu Gecede Kendisine Yönelip, İhlas İçerisinde Af Dileyen Müminleri Bağışlayarak Kurtuluş Beratı Vermektedir ”

 

Vali Necati Şentürk Berat Kandili mesajı yayınladı. Yayınladığı mesajda Bu bereketi ve rahmeti bol gecede temiz bir kalple Allah’a yönelmek bizleri manevi kirlerden arındıracağı gibi Allah katındaki derecemizin yükselmesini sağlayacak, dünyevi ve uhrevi hayatımızı daha güzel ve anlamlı kılacaktır diyen Vali Necati Şentürk: “Üç ayların manevi havası içerisinde idrak edeceğimiz kutsal gecelerden biri olan ve bizlere Ramazan ayını müjdeleyen Berat Kandili’ ne milletçe bir kez daha erişmenin mutluluk ve heyecanı içerisindeyiz.

Berat Kandili, Allah’ın bütün kullarına rahmet, lütuf ve mağfiret kapılarını aralayarak kullarını bağışladığı, dualarına karşılık verdiği, günahlarını affettiği, yapılan ibadetleri kat be kat mükâfatlandırdığı mübarek gecelerden birisidir.

Sevgili Peygamberimiz(SAV), bu gecenin önemini anlatmak için şöyle buyurmaktadır: “Şaban ayının onbeşinci gecesi olduğu zaman, o geceyi ibadetle değerlendirin. Gündüzünde de oruç tutunuz. Zira, Allah-u Teâlâ, o gece güneşin batmasıyla birlikte rahmetiyle dünya semasına iner ve şöyle buyurur: “Tövbe, istiğfar eden yok mu, onu bağışlayayım. Rızık isteyen yok mu, rızık vereyim. Bir derde ve sıkıntıya maruz kalmış kimse yok mu, afiyete kavuşturayım. Şöyle olan yok mu, böyle olan yok mu ki, hepsinin çaresini vereyim, buyurur.”

Hz. Muhammet(SAV)’ın da söylediği üzere Yüce Allah, bu gecede kendisine yönelip, ihlas içerisinde af dileyen müminleri bağışlayarak kurtuluş beratı vermektedir.

Tüm müminler olarak her fırsatta bizleri affetmek için çeşitli vesileler kılan Rabbimizin bu müjdesine kulak vermeli, bol bol tövbe ederek, kaza ve şükür namazı kılarak, Kur’an-ı Kerim okuyarak ve bilhassa ilim öğrenerek bu mübarek geceyi en güzel şekilde idrak etmeliyiz. Bu bereketi ve rahmeti bol gecede temiz bir kalple Allah’a yönelmek bizleri manevi kirlerden arındıracağı gibi Allah katındaki derecemizin yükselmesini sağlayacak, dünyevi ve uhrevi hayatımızı daha güzel ve anlamlı kılacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Kırşehirli Hemşerilerim olmak üzere Aziz Milletimizin ve tüm İslam Alemi’nin Berat Kandili’ni kutluyor, yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların kabul olması temennisiyle birlikte, bu gecenin, ülkemize ve tüm İslâm dünyasına, barış ve huzur getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

VALİLİK BASIN BÜROSU

 

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN