Seçim de Bitti

12 Haziran 2023
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
1779 defa okundu.
Seçim de Bitti


Seçim bitti. Vadedilenler suya düştü. Güzel hayallerim de bitti. Ne ilgisi var diyenler olur belki içinizden.
O kadar çok ilgisi var ki. Başta ülkemizin güvenliği. Sağımız solumuz hep savaşla yatıp , savaşla kalkıyorlar. Atatürk’ün “yurtta sulh, cihanda sulh ” sözü
çoktan unutulmuş. Allah sonumuzu hayır getirsin.
Şu yaşıma kadar hiç bu kadar sıkıldığımı hatırlamıyorum.
Çalışırken evliliğimizde ki eksikleri tamamlayalım, çocuklarımız olunca onların sütleri( o da her zaman bulunmuyordu.) Ya giyecekleri , bezlerinin yıkama deterjanları bunların hesabını zor yaparak ay getirir, uzun aralıklarla köye bizi ziyarete gelen arkadaşlarla sinemaya giderdik.
Köyde yaşayınca gözün çok şeyleri göremiyor, böylece aybaşını getirebiliyorduk
Ya şimdi emekli paramızı yetiştirebilmek, çocuklarımın, torunlarımın doğum günlerini bayramlarını kutlayabilmek küçük harçlıklar verebilmek için çırpınıyoruz. Ben böyle hayal etmemiştim.her hafta istediğim dergileri, günlük gazeteleri ve istediğim kitapları, istediğim kıyafetleri alabilecektim. Heyhat! Hiç böyle olmadı. Meclis tuhaf fikirli insanlarla doldu. Öyle milletveķilleri seçildi ki, ülkemin bayrağına takmış kafayı. İlle de değişecekmiş. Kusura bakmayın o zor biraz.
Bir düşünceleri daha var ki evlere şenlik. Kadınlar çalışmasın evde oturup çocuk baksın. Şu düşüncelerinin güzelliğine bakın ki, tek başına yaşayan kadınları sahiplendirecekmiş. Nasıl yani pazara çıkarıp köle gibi mi, yoksa dişlerine bakılarak satılan at, eşek, koyun, keçi gibi mi sahiplendirecekler. İnsanda saygı, biraz da utanma olur. Annem iki de bir bize kızınca ar damarınız çatlamış derdi. Bunların da ar damarları çatlamış sanırım.
Ne güzel değil mi yabancı ülkelerden gelenler bayılıyorlar bizim ülkemize. Çünkü paraları kıymetli. Bizim ki gibi yerlerde sürünmüyor ki. Ben Antalya’da yaşıyorum. Burada yabancılar o kadar çeşitli ki burada krallar ve kraliçeler gibi yaşıyorlar.
Yazık ettik , kendimize. Ne zaman düzelecek bu ülke.
Şairin dediği gibi

” Bir ihtimal daha var
O da ölmek mi dersin?
Söyle canım ne dersin.
Vuslatın başka alem
Sen bir ömre bedelsin. “
Ne dersiniz canım arkadaşlarım o da ölmek mi dersiniz.
Neden biraz daha yaşamayalım , güzelim ülkemiz de. Sinirlenerek, kızarak yaşamaya devam edeceğiz bir sonra ki seçime kadar.
Saygı ve selamlarımla.

Anahtar Kelime:
YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN