Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğü, 8 Eylül Salı günü terör olaylarını bahane ederek toplanan kalabalık grubun çıkardığı olaylarda 33 iş yerine maddi zarar verdiği tespit edilen 30 kişiyi gözaltına aldı.
Söz konusu konu ile ilgili olarak Kırşehir Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada;
“8 Eylül 2015 Salı günü saat 18.30 sıralarında İlimiz genelinde Bayrağa Saygı, Teröre Lanet adı altında son günde yaşanan ve kolluk görevlilerini hedef alan terör olaylarını protesto etmek amacıyla gösteri yapılacağı bilgisi alınması üzerine başta HDP binası olmak üzere benzer nazik durum arz eden yerlerde gerekli güvenlik önlemleri alınmıştır.
Grup liderleriyle yapılan görüşmelerde, kortejin Kapucu Camii’nden başlayarak Ankara Caddesi’ni takiben Türk Büyükleri anıtına kadar yürüyerek orada basın açıklaması yapılmasının ardından dağılacağı bilgisi alınmıştır. İlk etapta 500 kişinin katılımıyla başlayan gösteriler devam eden süreçte yaklaşık 7000 kişiye ulaşmıştır. Kalabalık içerisinde bulunan bazı art niyetli kişilerin yönlendirmesiyle Ankara Caddesi’ne doğru gitmekte olan grup Lise caddesine doğru yönelmiştir.Yapılan tüm engelleme ve müdahalelere rağmen HDP il binası önünde toplanarak binaya taş atmak suretiyle zarar verilmiş, kalabalığın arasından sızan bir kaç kişi balkondan tırmanarak binaya girmiş ve partinin bulunduğu daire yakılmaya çalışılmıştır.
Olayların devam etmesi üzerine İl Valimiz Sayın Necati Şentürk, İl Emniyet Müdürümüz Sayın Sıtkı Akgül ve Garnizon Komutanımız Sayın Murat Bulut grubun kalabalık olduğu Ankara Caddesi’nde Panzer aracının üzerine çıkarak grubu sakinleştirmek için konuşma yapması üzerine grup büyük oranda dağılmış, ancak tüm ikazlara rağmen bazı grupların uyarıları dikkate almayarak şehrin değişik noktalarında toplanıp 33 işyerinde maddi hasara sebebiyet vermişlerdir. Çevreye zarar verilmesi üzerine görevlilerimiz tarafından müdahale edilerek ilk etapta 21 gözaltı işlemi yapılmış, kamera görüntülerinden olayla ilgili olduğu tespit edilen 9 şahıs yapılan çalışmalar neticesinde yakalanarak göz altına alınmıştır. Çıkan olaylarda 2 personelimiz yaralanmıştır.
Gözaltına alınan 30 şahıs Emniyet Müdürlüğündeki ifadelerinden sonra Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiştir. Adli mercilere sevk edilen şahıslardan 24 tanesi ifade alma işleminden sonra tutuksuz yargılanmak üzere salıverilmiş, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 6 kişiden 2 tanesi adli kontrol kararıyla serbest kalmış 4 tanesi de tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. Gözaltındaki 3 şahsın işlemleri devam etmektedir.
Olay faillerinin tespiti ve yakalanması amacıyla 80 MOBESE ve diğer kameralardan elde edilen çok sayıda kamera görüntüsünün çözümleme işlemi ile görüntülerden teşhis, tespit ve yakalama çalışmaları titizlikle devam etmektedir.
Kırşehir Emniyet Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın mal ve can güvenliğini sağlamak için zaman gözetmeksizin çalışmalarımız kararlılıkla sürecektir.” denildi.