Öztürk’ten 29 Ekim Mesajı

27 Ekim 2016
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
279 defa okundu.
Öztürk’ten 29 Ekim Mesajı

bahamettinn” Cumhuriyet Yönetimi Bu Niteliği İle, Şüphesiz Ki Demokrasi İlkesinin En Gelişmiş Şekli, Demokrasi İlkesinin En İyi Uygulanmasını Sağlayan Bir Siyasi Rejimdir.”

 

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 93.Yıldönümünü kutlamak için mesaj yayınladı. Yayınladığı mesajda: ” 29 Ekim 1923 ülkemizde cumhuriyet yönetiminin ilan edildiği gündür. Bugün ulusal bayram günüdür. Her yıl cumhuriyet yönetiminin ilanını 28 – 29 Ekim günleri Cumhuriyet Bayramı olarak coşkun törenlerle kutlarız.

Cumhuriyet,egemenliğin kaynağının millete ait olduğunu kabul eden devlet şekli demektir; bir diğer ifade ile devletin temel organlarının seçimle iş başına geldiği bir yönetim biçimidir.Bu rejimde Devlet Başkanı olan Cumhurbaşkanı da milletçe ya da milletin temsilcisi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından seçilir. Cumhuriyet yönetimi bu niteliği ile, şüphesiz ki demokrasi ilkesinin en gelişmiş şekli, demokrasi ilkesinin en iyi uygulanmasını sağlayan bir siyasi rejimdir.” ifadelerini kullandı. Bahamettin Öztürk mesajının devamında:  “Cumhuriyet laik bir sistem üzerine kuruldu.Yani cumhuriyet idaresinde ne halifeye ne de onun kalıntılarına yer vardı.Cumhuriyetin genç kuşakları çağ dışı kara kafalılar değil, bağımsız ve hürriyetin değerini bilen aydın öğretmenler tarafından yetiştirilecek ve cumhuriyetin temelini müspet bilim oluşturacaktı.Cumhuriyetin sadece kanunlar ile, devlet zoru ile ve yasaklarla korunamayacağını bilen Mustafa Kemal ATATÜRK Cumhuriyeti ancak gerçek değerini anlayarak yaşatabileceğimizi dile getirmiştir. Geçen zamanlarda Ulu önder ATATÜRK’ün ne denli haklı haklı olduğunu göstermiştir.Bilgisiz ve bilinçsiz bir halk topluluğunun ulus olma hakkına sahip olamayacağını vurgulayan Atatürk,ulusun bilinçlendiği oranda hak ve hukukuna sahip çıkacağını biliyordu.Atatürk’e göre sadece Cumhuriyete sahip olmak yeterli değildir.Ona layık olmak da gereklidir.Bunun içinde halkımızın ve bizlerin eğitime önem vererek bilgili,ileri görüşlü, hoşgörülü,aydın nesiller yetiştirmemizden geçmektedir.Çeyrek asır evvelinde Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğini savaşarak Cumhuriyetimiz için mücadele vermiş olan atalarımızın bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizi Hürriyet ve bağımsızlığın kıymetini bilerek ,erdemli ve özverili,çağdaş eğitim alan gençlerimizle korumaya çalışmaktayız.Yıllar öncesinden savaşarak kazanılan bu uğurda kanlar dökülen vatanımızı çağdaş kuşaklarımızla siyasi,kültürel ve ekonomik zaferlerle taçlandırmalıyız.Bu duygu ve düşünceler içersinde tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutlarım.”dedi.

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN