Özgecan Aslan’ın anısına yeşermesi için bir fidan diktiler.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan başkanlığında yürütülen “Gönül Elçileri Projesi” kapsamında tüm illerde eş zamanlı olarak yapılan ağaçlandırma programında Mersin’de öldürülen Özgecan Aslan anısına fidan dikildi.
Kırşehir’de, Vali Necati Şentürk’ün eşi Sevim Şentürk’ün öncülüğünde gerçekleştirilen ağaç dikimi etkinliğine bayanlardan büyük destek geldi.
Gönül Elçileri Bereket Ormanı Fidan Dikim Törenine katılan TEMA Vakfı Kırşehir Temsilciliği öncülüğünde Özgecan Aslan anısına fidan dikilmesi nedeniyle duygularını paylaşan Vali Necati Şentürk’ün eşi Sevim Şentürk; “Bildiğiniz gibi hepimiz Kadına Şiddete Hayır diyoruz. Bu insanlık dışı uygulamayı kınıyoruz. Kadına yönelik şiddeti doğuran nedenleri ortadan kaldırmak amacıyla Valiliğimizde Kadına Hürmet Çocuğa Şefkat Projesi başlatılmıştır. Benim başkanlığımda yürütülen bu proje ile kadına şiddete neden olan olguları sonlandırmak için oluşturulan bir komisyon vasıtası ile bilgilendirme çalışmaları yürütülüyor. Bugünde Cumhurbaşkanımızın eşi Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin öncülüğünde ülkemiz genelinde fidan dikimi gerçekleştiriyoruz. Bu programa Kadına Hürmet Çocuğa Şefkat Projesi üyeleri de destek veriyorlar. Yine Tema Vakfı Kırşehir Temsilciliği üyeleri ile birlikte Kadına şiddet konusuna dikkat çekmek amacıyla Özgecan Aslan adına fidan dikimi gerçekleştirdik,” ifadelerinde bulundu.
Fidan dikim programına kadınların oluşturduğu sivil toplum kuruluşları büyük destek verdi.