On Bir Ayın Sultanı Ramazan Geldi

21 Mayıs 2018
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
2077 defa okundu.
On Bir Ayın Sultanı Ramazan Geldi

Emine İnce

On Bir Ayın Sultanı Ramazan Geldi

Hepimize huzur bereket, izan, biribirine saygı ne konuştuğunu bilmeyen dillere törpü, başkalarını düşünemeyen insanlara da merhamet vicdan getirmiş olur inşallah.
Ramazan bizim evde bambaşka bir hava estirirdi. Rahmetli eşim ramazanda bir başka sakinleşirdi. Evimizde hepimizde oruç olurduk. Gece sahura kalkmak bir başka güzeldi. Dört kişiydik topu topu. Sahur sofrasını hazırlamak benim için çok büyük bir zevkti. Çocuklar sokaktan geçen davulcuyu izlemekten büyük bir zevk alırlardı. Sahurdan sonra uyumaz bulaşıkları yıkar. Sağı solu toparlar. Sabah da herkes okuluna giderdi.
Okuldaki hava da başka bir güzeldi. Uzun teneffüs de yemek tarifleri yapardık öğretmen arkadaşlarla. Böylece akşama nepişireceğim sıkıntısı da ortadan kalkardı. Çünkü yetmiş öğretmenli bir okulda her gün bir çok yemek çeşidi çıkardı ortaya. Zaten yemeğin adını koyunca yapmak kolaylaşıyordu.
Akşam hepimiz eve dönerdik. Çocukların en sevdiği şey pide almaktı. Almaktan çok kuyrukta beklemekten büyük zevk alıyorlardı komşu çocuklarıyla birlikte. Oyun gibi geliyordu onlara. Akşamı daha kolay getiriyorlardı böylece.
Bazı akşamlar teravih namazına giderdik İsmaille birlikte. O benden once çıkar kapı da beklerdi. Elinde fazladan bir bardak çayla. Caminin bahçesine çay makinesi kurarlar kimi hayır sahipleri. Camiden çıkanlarda içerdi. Oldum olası böyle ikramların sırasına girmekten utanırım. Onu bildiği için kendine alırken bana da alırdı. Hele Eşimin market işi çok değisirdi ramazanda. Çok açıktı, ya da çok mu susadı, market arabasından anlardınız. Bir keresinde içtiğimiz içmediğimiz ne kadar içecek çeşidi varsa doldurmuştu arabaya. Ne kadar gülmüştük.
Şimdi artık benden başka kimse yok. Çocuklar evlerinde,eşimde yerinde. Ben garip kaldım bu günde. Gördünüz mü arkadaşlar ibadet bile ailenin tümüyle zevkli oluyor. Neyse bu ramazanı da sizlerle birlikte huşu içinde geçirelim hep birlikte. Artık aç açık olmasın ülkemde. İnsanlar biribirine kötü söz söylemesin, işkence yapmasın. Şunu bilelim ki Allahın huzurunda tüm insanlar eşit. Kimsenin kimseden üstünlügü yok. Sadece zengin olanlarla fakirler var. İşte bu çelişkiyi gidermek için de yardımlaşmak gerekiyor. Kimseyi renci de etmeden.
Neyse bakmayın bana. Dertlendim yine. Hepimize HAYIRLI RAMAZANLAR olsun. Sağlıkla, huzurla bayrama ulaşabilmeyi nasip etsin Allahım. Hepinize sağlıklı,huzurlu geceler ve gündüzler diliyorum.

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN