Okullardaki kıyafet tekeline tepki büyüyor

19 Eylül 2014
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
873 defa okundu.

44

Kırşehir’de okulların açılmasıyla birlikte; birçok okuldaki kıyafetlerin sadece bir mağazada satılması, öğrenci velilerinin tepkilerine neden oldu.

Serbest kıyafet uygulamasına rağmen, bazı okulların farklı model seçmesi ve bu kıyafetlerin sadece bir mağazada satılması rekabet ortamının oluşmasını önlerken, buna okul idarecileri ve milli eğitim sessiz kalıyor.

Okulda kıyafet belirlenirken velilerin çoğundan imza alınması yerine birkaç göstermelik imza dışında veli kararı olmadan kıyafetlerin belirlendiği ve bu kıyafetlerin sadece bir mağazada satıldığı ortaya çıktı.

Okulların belirlediği modelin piyasada olmamasının yanında seçilen renklerin de çok özel seçilmesi nedeniyle veliler zorunlu olarak kıyafet satan tek mağazaya yöneldiler.

Kıyafet uygulamasına tepki gösteren veliler 40 Arena Gazetemize şöyle konuştular:

Okulun belirlediği pantolon, anılan mağazada 30 liradan satılırken, daha kalitelisi piyasada 20 liradan satılıyor.

Okul yöneticileri ve öğretmenler, bizleri o mağazaya yönlendiriyorlar.

Piyasada bulunmayan kumaş ve renklerin seçilmesi, elimizi kolumuzu bağlıyor.

Bu duruma neden Milli Eğitim müdürümüz Osman Elmalı ses çıkarmıyor neden susuyor kendisine gelen şikayetleri neden kulak arkası ediyor neden vatandaşı düşünmüyor bana değmeyen yılan bin yaşasın deyip susuyormu yoksa.

Okul yöneticilerinin kıyafet belirlemesindeki hatalar, kıyafetlerin tek elde toplanmasını doğurdu.

Milli Eğitim okul kıyafetlerinde her sene yaşanan sıkıntıların bu yıl da devam etmesine göz yumdu. Kıyafetlerin zamanında belirlenmeyip, küçük değişimler yaşanması, bu değişikliklerin mağazalara ve firmalara haber verilmemesi sıkıntıları beraberinde getirirken, bütün kıyafetlerin sadece bir mağazada satılması doğru mu? Eğer doğruysa, bu hata yenilir yutulur cinsten değil.

Mayıs ayı sonunda belirlenmesi gereken okul kıyafetleri için yetkililer niye duyarlı olmadılar.

Bölgemizdeki okullar, çocukların kıyafet modellerini belirlerken, serbest piyasanın oluşmasına neden fırsat vermiyorlar.

Daha önceki yıllarda yaşanan bu sıkıntı bu yıl da yaşanıyor.

Böyle giderse gelecek yıl da yaşanacak.

İl milli eğitim müdürlüğü olaya el koyarsa haklılığımız ortaya çıkar.

Kıyafetteki uygulama kırtasiyeler için de geçerli.

Öğrencilere set aldırılırken belli kırtasiyelere yönlendirme yapılıyor.

Milli Eğitim bu durumlara neden sesini çıkarmıyor? Neden masaya yumruğu vurmuyor? Neden bizim soyulmamıza göz yumuluyor?  Tekelciliğin oluşmaması için herkese eşit davranılmalıdır”

 

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN