OKULLAR AÇILIYOR

16 Eylül 2016
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
367 defa okundu.
OKULLAR AÇILIYOR

 

1296567_d0095627c9704cd83eb550fc1feaccbfKırşehir’de Okullar 19 Eylül Pazartesi Günü Açılacak

                Kırşehir’deki öğrencilerde heyecan başladı. Öğrenciler, bu sene 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin ertesi günü ders başı yapacak. Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) Twitter adresinden yapılan açıklamaya göre, 19 Eylül 2016 Pazartesi günü ders zili çalacak ve yeni eğitim öğretim maratonu başlayacak.

2017 YARIYIL TATİLİ NE ZAMAN?

2016-2017 yarı yıl tatili, 23 Ocak 2017 – 3 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 6 Şubat 2017 Pazartesi günü başlayacak ve 9 Haziran 2017 Cuma günü sona erecek.

Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5’inci sınıflarındaki öğrencilerin eğitim ve öğretime hazırlanması, okulların açıldığı ilk hafta içerisinde dersler ile eş zamanlı olarak yapılacak.

OKULLAR ’15 TEMMUZ’ ETKİNLİĞİYLE AÇILACAK

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 19 Eylül’de başlayacak 2016-2017 eğitim-öğretim yılının ilk haftasında, tüm resmi ve özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında, “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma” temasıyla öğrencilerin seviyeleri dikkate alınarak etkinlikler yapılması kararlaştırıldı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz imzasıyla illere gönderilen genelgede, geleceğin teminatı olan çocukları ve öğrencileri, milli, manevi ve insani değerleri ile tarihsel ve kültürel hassasiyetleri benimseyen, koruyan ve geliştiren, ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, insan haklarına saygılı ve devletine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş bireyler olarak yetiştirmenin, bakanlığın öncelikli görevleri arasında olduğu vurgulandı.

“Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinden askeri üniforma giymiş bir grup cuntacı terörist tarafından 15 Temmuz 2016’da Türkiye Cumhuriyeti devletini, demokrasiyi ve milli iradeyi hedef alan haince bir darbe girişiminde bulunulduğu” anımsatılan genelgede, “Başta Başkomutan olarak Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, hükümetimizin, güvenlik kuvvetlerimiz ile halkımızın kahramanca mücadelesi sonucunda bu kanlı girişim engellenmiş, milletimizin direnişiyle demokrasimiz kazanmıştır, Türk milleti, bu demokrasi sınavından yüzünün akıyla geçmiştir.” denildi.

 

Anahtar Kelime:
YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN