Nevruz Bayramı kutlanıyor

21 Mart 2019
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
165 defa okundu.
Nevruz Bayramı kutlanıyor

Nevruz Bayramı kutlanıyor

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Türk Büyükleri Parkında düzenlenen etkinlikte konuşan Vali İbrahim Akın, Türk kültüründe “yeni gün” anlamına gelen nevruzun baharın gelişini, tabiatın canlanışını müjdeleyen bir gün olduğunu söyledi.

Orta Asya’dan başlayarak milletin yaşadığı her coğrafyaya yayılan nevruz geleneğinin yüzyıllardır neşe ve huzura sevk eden en önemli kültürel değerlerden olduğunu anımsatan Vali Akın, “Kültür mozaiği olan nevruz da insanlar arasındaki ön yargıların yıkılmasına, gönüllerin ve zihinlerin uyanmasına, kardeşlik ve dayanışma duygularının yoğunlaşmasına vesile olmaktadır. Nevruz, farklı milletlerin ortak pencereden baktıkları birlik, beraberlik ve kaynaşma günüdür. Bu kadim ve bereketli Anadolu topraklarının sahipleri olarak bizler, dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin huzur ve sükun içerisinde nevruz coşkusunu yaşamaktayız.” diye konuştu.

Halk oyunu gösterilerinin sunulduğu şenlikte, KırşehirUstalar ve Oyun Topluluğu üyeleri davul zurna gösterisi yaptı. Etkinlikte demir döven Vali Akın, nevruz ateşinin üzerinden atladı. Program da katılımcılara Ahi Helvası ikram edildi.

Törene, Belediye Başkan Yardımcısı Emre Şahinci, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, Jandarma Komutanı Albay Ferhat Kuran, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN