Nerede O Eski Bayramlar

28 Mayıs 2020
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
14085 defa okundu.
Nerede O Eski Bayramlar

Nerede O Eski Bayramlar

Yarın bayram arkadaşlar pırıl pırıl bir Antalya sabahında size gönlünüzce bir arife günu dileyerek GÜNAYDIN diyorum. Yarın ki bayramı düşünüyorum
Hep deriz ya ah nerde o eski bayramlar diye. Eski bayramları geçtik. Geçen yıl ki bayramları da arar olduk. Bu bayram için hiç bir hazırlık yapmayı diüşünmedim. Ev de oturup, eşsiiz dostsuz bayram mı olur.
Daldım gittim. Bari olmayan anneme sitem edeyim dedim.

Artık ne basma entari
Ne kırmızı pabuçlar
Ne kınalı eller, ne de kınadan kirlenmiş
Bembeyez yorganlar var.
Ne de annemin ; haydi kalkın
Bu gün bayram diyen sesi var
Haydi kalkın, baban şimdi namazdan gelecek
Kahvaltı hazır olsun.
Babanızın eli öpülecek.
Uyandırma beni anne.
Ne sen kaldın, ne de eli öpülecek babam
Olsanız da öpemem coronavirüs
Girdi aramıza
Babamın vereceği bir lirayı da
Alamıyorum zaten.
Biriktirmiyorum artık
Çikolataların parlak kağıtlarını,
Mabelin artist resimlerini
Uyandırma anne beni,
Arkadaşlarım da gelemiyor zaten
Bakkal da kapatmış kapılarını
Artık bu solan bahçede
Bülbüllere yer yok,
Bir yer ki;
Sevenler
Sevilenlerden eser yok
Uyandırma beni anne uyandırma.
Bir bayram günü böyle de karamsar olunur mu? Dediğinizi duyar gibi oluyorum. Iki bucuk aydır asri hapisane gibi evlere kapandık. Üstüne üstlük çok sevdiğim, yıllarca yan yana sınıflarda çalıştığımız canım arkadaşım Nesrin Turan’ı da kaybetmenin, cenazesine bile gidememenin, üstümüze düşen görevi yapamamanın acısıni yaşıyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun.
Ne yaparsak yapalım, olacakları değiştiremiyoruz. Bir sıkıntım daha var. Bizim bu siyasiler bayramda bile ,bayrama yakışır,birleştirici sözler söyleyemiyorlar. Topluma verecek hiç mi güzel bir sözünüz yok.
Neyse onlar güzel söyleyemiyorlar ya, ben de pek neşeli bir şey yazmamışım. Doğaya bakıyorum. Pırıl pırıl güneş, masmavi deniz, yemyeşil ağaçlar, açmış rengerenk çiçekler. Yaşamak çok güzel. Gelecek bayram çok daha güzel sözler duyar, daha çok sizlerle olur ve kahkahalarla çınlatabiliriz etrafımızı. Yaşayalım Allahım daha güzel günler görmek için. Herkesin mutluluğunu görmek için. Mutlu olmak için. Sağlıkla, sevgiyle.
Tüm insanların bayram tadında yaşamını sürdürmesi dileklerimle,hepinize sağlıklı, mutlu, nice Ramazan bayramlarını görmenizi diliyorum. Saygıyla ve sevgiyle nice güzel günlere canım arkadşlarım sevgili dostlar

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN