MHP Kırşehir Milletvekili ve Milletvekili Adayı Prof. Dr. Cemil Yıldırım Türk seçim çalışmalarını Çiçekdağı İlçesinde sürdürdü. Gittiği her ortamda vatandaşlar tarafından bağırlara basılan Türk ülkenin durumunu değerlendirdi.
Milliyetçi Hareket Partisi Kırşehir Milletvekili Prof. Dr. Cemil Yıldırım Türk, Türkiye’de hemen hemen her alanda ekonomik ve sosyal sorunların arttığını ifade ederek, özellikle tarım ve hayvancılık alanında kötüye gidişin devam ettiğini söyledi.
MHP Kırşehir Milletvekili ve Milletvekili Adayı Prof. Dr. Cemil Yıldırım Türk, beraberinde MHP Kırşehir 2. sıra Milletvekili Adayı Eftal Avşar, MHP Kırşehir İl Başkanı Arif Ekici ve parti yöneticileri ile birlikte seçim çalışmalarını Çiçekdağı İlçesi’nde sürdürdü. Çiçekdağı Kaymakamı Adem Ergül ve Çiçekdağı Belediye Başkanı İsmail Deniz’i makamında ziyaret eden MHP Kırşehir Milletvekili Prof. Dr. Cemil Yıldırım Türk, MHP Kırşehir 2. sıra Milletvekili Adayı Eftal Avşar, MHP Kırşehir İl Başkanı Arif Ekici ve parti yöneticileri ilçede, kamu kurum ve kuruluşlarında da nezaket ziyaretinde bulundu.
Köseli Belediye Başkanı Bekir Yılmaz’ı makamında ziyaret eden MHP Kırşehir Milletvekili Prof. Dr. C. Yıldırım Türk, MHP Kırşehir 2. sıra Milletvekili Adayı Eftal Avşar, MHP Kırşehir İl Başkanı Arif Ekici ve parti yöneticileri buradan Boğazevci köyüne geçerek vatandaşlarla sohbet etti. Burada üreticilerin sorunlarını dinleyen MHP Kırşehir Milletvekili Prof. Dr. Cemil Yıldırım Türk, ülkemizde hemen hemen her alanda sorun yaşandığına işaret ederek, özellikle tarım ve hayvancılık alanında yaşanan sorunların hat safhaya ulaştığını vurguladı.
AKP hükümeti tarafından uygulanan yanlış tarım politikaları nedeniyle, çiftçilerin çok zor günlerden geçtiğini söyleyen MHP Kırşehir Milletvekili Prof. Dr. Cemil Yıldırım Türk, artan girdi fiyatları ve daralan üretim karşısında çiftçi kesiminin perişan edildiğini açıkladı. 2002 yıllarda 1 lira 10 kuruş olan mazotun litre fiyatının bugün 4 liraya dayandığına dikkat çeken MHP Kırşehir Milletvekili Prof. Dr. Cemil Yıldırım Türk,“Tarım sektörü; üretim, işleme ve pazarlama boyutlarıyla bütüncül bir yapıya kavuşturulmalıdır. Yüksek verimlilikte ve kaliteli üren üreten, teknoloji kullanabilen, insanlarımızı besleyebilen ve ihracat kapasitesi yüksek bir düzeye getirilmelidir. Çiftçilerimizin ürün ve bölge bazında örgütlenmesi ve desteklenmesi sağlanmalıdır.
Çiftçilerin başta mazot, gübre ve yem olmak üzere temel girdilere ucuz erişim konusunda çalışma yapılmalıdır. Litre fiyatı bugün 4 liraya dayanan mazotun litre fiyatı 1 lira 75 kuruşa çekilmelidir. Bu çerçevede çiftçilerin desteklenmesi amacıyla mazot, gübre, ilaç, tohum, yem ve fide gibi temel tarımsal girdilerin üzerindeki ÖTV ve KDV kaldırılmalıdır.
Sulamada ve tarım işletmelerinde kullanılan elektrikten alınan KDV’den vazgeçilmelidir. Çiftçilerimizin ucuz elektrik kullanımı sağlanmalıdır. Ayrıca elektrik fatura bedellerinin hasat dönemi fatura edilerek tahsil edilmelidir.
Ülkemizde hayvancılık da tıpkı tarım alanında olduğu gibi alt sektörleriyle birlikte bölgesel bazlı olarak ele alınmalıdır. Destekleme politikaları bu çerçevede düzenlenmelidir. Hayvancılığı desteklemek amacıyla bütçeden yapılan destekler artırılmalıdır. Canlı hayvan kaçakçılığı önlenmelidir.” dedi.