Mersin’den Kırşehir’e Davet

28 Ağustos 2017
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
493 defa okundu.
Mersin’den Kırşehir’e Davet

Fethiye Erdal Tüm Medya Sahiplerini Bizlerin Aracılığı İle Mersin Erdemliye Davet Etti

Mersin Erdemli Belediyesinden telefonla Genel Yayın Yönetmeni ve Cemiyet Başkanımıza ulaşan Fethiye Erdal 3 kız kulesi medya günleri etkinliği ile bilgi verdi. Kırşehir’deki tüm medya sahiplerini Bizlerin aracılığı ile Mersin erdemliye davet etti. Fethiye Erdal yaptığı açıklamada:”Yarışma 01 Ocak 2016 – 31 Aralık 2016 tarihleri arasında yapılmış ve yayınlanmış eserleri/ürünleri kapsamaktadır. Son başvuru tarihi 15 Eylül 2017’dir.

Yarışmaya katılacak olan yerel radyo ve televizyon katılımcıları; yarışmaya katılmak istedikleri program, haber vb. kategorilerden üçer adet farklı bölüm görüntülerini en fazla beşer dakikalık olacak şekilde DVD ortamında yarışma müracaat adresine elden posta yolu ya da dijital ortamda teslim etmeleri gerekmektedir.

Görsel-İşitsel medyadaki alanlar için gönderilecek çalışmalar, 1920×1080 H264 codec veya SD standartta yayıncılık yapan kuruluşlar için DV veya HDV PAL formatı olmalıdır.

Yarışmaya katılacak olan yerel dergi ve gazete katılımcıları, yarışmaya katılmak istedikleri dallardan bir eseri birebir kendisi ya da renkli kopyasını yarışma müracaat adreslerine dijital ortamda göndermeleri gerekmektedir.

En iyi Sayfa-Köşe dallarında tasarım, ilgi çekicilik, farkındalık, Türkçenin kullanımı gibi unsurlar dikkate alınacaktır.

Yılın en iyi yerel dergi ve yerel gazete muhabiri dalında yarışmaya girmek isteyenler için, muhabirlerin yaptığı “haber ya da haberlerin ilgi çekiciliği, diğerlerinden farklılığı, yaratması muhtemel etkiler gibi” kıstaslar esas alınacağından; adaylar kendilerine ait en fazla beşer tane farklı haberi hem birebir kendisi ya da kopyası ile hem de DVD ortamında yarışma müracaat adreslerine dijital ortamda göndermeleri gerekmektedir. Ayrıca muhabirlerin 2016 yılı içerisinde kaç tane haberinin yayınlandığı da esas olacağından, yayınlanan haber sayılarını da, kurum onaylı bildirmeleri gerekmektedir. Seçici kurul, ihtiyaç duyduğunda yayınlanan haberlerin listesini ve görsellerini isteme hakkına sahiptir.

İnternet sitesi kategorisinde yarışmaya katılmak isteyenler için; farklı zamanları gösteren internet sitesi sayfalarından (ana sayfa) en fazla beş adet linkini ve sayfanın JPEG veya PDF olarak fotoğraflarını DVD ortamında yarışma müracaat adreslerine dijital  ortamda  göndermeleri gerekmektedir. Haber Sitesi’nin düzenlenmesi, kullanım kolaylığı, görselliği ve içerik zenginliği başlıca değerlendirme ölçütleridir.

Adaylar doğrudan başvurabileceği gibi, gazetelerin yazı işleri müdürleri; iletişim fakültelerinin öğretim üyeleri, meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütleri aday gösterebilir.                                                   Onur ödülleri için adayların kendisinden ziyade başkaları tarafından aday gösterilmeleri daha uygundur. Bu bağlamda bu ödüllere aday olacak kişilerin emsallerinden farklı bir durumlarının olması gerekmektedir. (En yaşlı gazeteci, en genç gazeteci vb.) Bu dalda aday olacakların geçmişinde basın mensubu olarak çalışma şartı aranırken, hali hazırda şu an herhangi bir basın kuruluşunda çalışıyor olması şart değildir.

Yerel Basına en çok destek veren Ulusal Televizyon Kanalı kategorisinde adaylar ve inceleme süreci seçici kurul tarafından belirlenecektir.

Yılın en iyi ulusal ajans temsilcisi kategorisinde kıstas bölgesel ya da ulusal medyada 2016 yılını kapsayan en fazla yayınlanan haber sayısıdır. (Görüntülü ve yazılı medya birlikte) Katılımcılar yayımlanan haber sayılarını ibraz etmek zorundadırlar.

Adaylar en fazla iki dalda yarışmaya katılabilirler. (Farklı eserlerle)

Aynı eser, birden fazla kategoride yarışamaz.

Çalışmalar, çalışma sahibinin kimlik fotokopisi, kurum kimlik fotokopisi, kısa bir özgeçmişi ve yarışma başvuru formu ile birlikte, müracaat adresine elden ya da posta yolu ile teslim edilmelidir.

İstenen belge veya bilgiler eksik olduğu takdirde katılımcı yarışmaya katılmamış sayılır.

Yarışmaya katılacak olan çalışmaların büyük ekranda gösterime müsait yüksek çözünürlükte olması gerekmektedir.

Akademisyenler, uzmanlar ve ünlü medya mensuplarından oluşacak olan seçici kurul üyeleri, her dalda ayrı ayrı olarak puanlama yöntemini kullanarak karar vereceklerdir. Puanlama sistemine göre, seçici kurulun 10 ile 100 sayıları arasında verilecek olan puanlara göre birinciler belirlenecektir.

Yarışmaya gönderilen materyaller, netice ne olursa olsun; yarışmacılara iade edilmeyecek olup; bu materyaller ileriki yıllarda kurulması muhtemel basın sergisi gibi etkinliklerde sergilenmek üzere belediyede kalacaktır. Ayrıca; bu çalışmalarla ilgili telif hakkı istenmeyecektir. Yarışmaya başvuranlar bu şartı kabul etmiş olur.

Son müracaat tarihinden sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Yarışmacılar Başvuru formunu dolduracaklardır. Başvuru formları www.kizkalesimedyagunleri.com internet sitesinde mevcut olup; başvurular yine aynı site üzerinden ve aşağıda yazılı olan mail adresi üzerinden mail yoluyla yapılabilecektir. Posta yoluyla başvurular kabul edilmeyecek olup; ayrıca başvurular ya internet sitesi ya da mail üzerinden birisinden yapılacaktır.” ifadelerini kullandı.

HABER: UFUK TUFAN DOĞAN

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN