Memleketime Bahar Geldi

14 Mart 2020
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
129 defa okundu.
Memleketime Bahar Geldi

Baharın habercisi ve havaların giderek ısınacağının müjdesini veren cemre düşmesinin ilki 19-20 Şubat’ta havaya, ikinci cemre ise 26-27 Şubat’ta suya düşmüştü.

Arapça kökenli bir kelime olan “cemre” sözlük anlamı olarak kor ateş manasına geliyor. Halk arasında ise sıcaklığın artması olarak biliniyor.

Cemre, ilkbahar başlamadan hemen önce sırasıyla önce havaya daha sonra suya ve toprağa düştü. Düşen cemreler sayesinde hava, su ve toprak ısınıyor.

Bahar Gelmiş Memleketime Kırşehir’de baharın ilk müjdecileri olarak kabul edilen badem ağaçlarının çiçek açması harika görüntülerin oluşmasına neden oluyor.   Özellikle mevsimin ılık seyrettiği bu günlerde Ağaçların böyle muhteşem bir görüntü sergilemesinin göze hoş geldiğini belirten uzmanlar “ancak kış daha bitmedi. Tekrar havaların soğuması ve don olayının oluşması halinde bu çiçeklerin tamamının donacağı ve dolayısıyla bu senenin veriminde önemli bir düşüş olacağı bir gerçektir. İnşallah fazla soğuk olmaz ve üreticilerin emeği boşa gitmez” Şeklinde konuştular.  
Anahtar Kelime:
YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN