Makissos Otel Kervansaray Hanı’nı tanıtacak

16 Ekim 2015
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
398 defa okundu.
Makissos Otel  Kervansaray Hanı’nı tanıtacak

indir (1)

 

 

 

 

 

 

AS-ÇED, Kervansaray Hanı’nın restorasyon çalışmaları, hanın tarihteki süreci ve önümüzdeki dönem han ile ilgili yapılacak çalışmalar hakkında basın toplantısı yapacak.

 

AS-ÇED (Aqua Saravenas Kırşehir Çevre Ekoloji Eğitim ve Araştırma Derneği) “SELÇUKLU MEDENİYETİ” içinde çok önemli yer tutan Kervansaray yapıtının Kırşehir kültürüne kazandırmak, Kırşehir ekonomisine katkı sağlamak amacıyla hazırlamış olduğumuz proje kapsamında MAKİSSO OTEL TOPLANTI SALONUNDA Kervansaray ile ilgili yatırım, bilgilendirme ve koordinasyon toplantısı yapılacak.

 

Toplantı öncesi açıklama yapan AS-ÇED Başkanı Mustafa Bağ, “ AS-ÇED olarak hazırlamış olduğumuz bu proje ile Sivil Toplum diyaloglarına açık olan bir yönetim anlayışı ile koruma, idame ve emsal örnekleri yaratmanın yanı sıra kentsel tanıtımda öncülük, hareketlilik ve istihdam yaratacağı kesindir. Kervansaray Türkiye’nin kültür mirası olup, bu topraklardaki tüm kültürlerin ortak birikimidir. Somut ve somut olmayan bu miras, kültürel çeşitliliği korumak ve kültürler arası diyalogu kolaylaştırma için bir kaynak olarak görülmektedir. Kırşehir’de bu kaynağın en belirgin örneklerinden olan Selçuklu Kültür mirasları Arkeolojik anlamda büyük önem kazanmaktadır. Atıl bir durumda olan Kervansarayın ekonomiye katma değer katacağına inanıyoruz. Bu amaçla hazırlamış olduğumuz bir dizi etkinliğin başında tanıtım ve koordinasyon gelmektedir. Hazırlık, istihdam, idame konularının ele alınacağı toplantıya Sayın vali yerel yöneticiler ve siyasi erkin temsilcileri, Finans yöneticisi banka şube yöneticileri, Kamuoyunun bilgilendirilmesinde önemli bir yer tutan yerel ve ulusal basınımızın temsilcileri 16 EKİM 2015 Cuma günü Saat: 14,30’da Makissos otel salonunda yapılacak olan koordinasyon ve bilgilendirme toplantısına davet edilmişlerdir. Kırşehir’e ve ülkemize hayırlı olması dileğiyle bu toplantıya katılmak isteyen halkımızda davetlidir.

Aracı olmayan misafirlerimiz için Kapucu cami önünden 16 Ekim 2015 Cuma günü saat:14.15’te Makissos otele araç kaldırılacaktır “ ifadelerine yer verdi.

 

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN