Mahalle Bakkalları Zor Durumda

6 Şubat 2020
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
343 defa okundu.
Mahalle Bakkalları Zor Durumda

Eskiden halkın alım gücü yokken çocuklarını bakkala ekmek almaya yada makarna salça lamaya gönderdiğimiz çocuklarımıza birde tembih ederdik bakkal amcana söyle de deftere yazsın ay başında veririz diye bakkala gönderdiğimiz çocuklarımızda artık bakkalın ne olduğunu bilmiyor.

Şimdi bakkallar hiper marketler ve AVM’ler karşısında yok olmaya erimeye başladı mahalle bakkallarımıza sahip çıkmadığımız zaman yok olduğunda torunlarımızı çocuklarımızı göndereceğimiz bir bakkalımız kalmayacak.

Bizlerin aklında kalan küçüklüğümüzde tonton saçları dökülmüş gözünde gölüğü olan ve bakkal amca diye seslendiğimiz de masanın arkasında o gözlüklerinin arkasında buyur evladım ne istedin diyen o tonton bakkal amcalarımız kalmadı ve kalmayacak.

Bizler hafta sonları dahi olsa en azından büyük marketler yerine en basitinden makarna sigara ekmek gibi ihtiyaçlarımızın bir kısmını mahalle bakkallarımızdan yapa biliriz.
En azından evimizin bazı ihtiyaçlarımızı mahallemizin o köşe başlarında acaba bir müşterimiz olurmu bu gün siftah edebilir miyiz diye bekleyen o güler yüzlü ve içimizden olan bakkal amcalarımızdan alış veriş yaparak bir nebze olsun onlarında yüzünü güldürebiliriz.
Gazetemiz 40 Arena’ya açıklamalarda bulunan İsmail Şimşek, işlerin yolunda gitmediğini belirterek şunları kaydetti: “İsteriz ki her zaman esnafımızın her haftası, her günü ahi olsun, birlik beraberlik olsun, bol kazançlar olsun ama işlerimiz çığrından çıkmış durumda. Şu bir gerçek ki, herkes kendi işini yaparsa her esnaf evine, çoluk çocuğuna ekmek götürebilecektir. Ama toptancı perakendecilik yaparsa bakkal esnafımız ne yapar, diğer esnaflarımız ne yapar, Nasıl ayakta durabilir? Yetkili makamlarımıza zaman zaman diyoruz ki, 2-3 yıllığına sıfır faizli krediler verilsin. Küçük esnafımız işini büyütsün. Esnafımızın ayakta kalabilmesi için mücadele etmesi lazım. Küçük esnafımıza zaman zaman güzel özel olan şeyler sunulmalı ki ayakta durabilirsin. Kırşehir’de haddinden fazla market var. Bu marketlerin açılmaması için zaman zaman belediyelerimizden ricalarda bulunduk. Ama bir sonuç alamadık. Küçük esnafımıza sahip çıkılmalı. Küçük esnafı ayakta tutabilmek için kenetlenmemiz lazım. Alış-verişlerimizde dışarıdan gelen yabancı büyük marketleri değil de kendi esnafımızı tercih etsek hem vatandaşımız hem de esnafımız kazanır. Öyle insanlar var ki, 2-3 tane ekmek almak için evinin altındaki bakkala gitmiyor, uzakta olan markete gidiyor. Ayrıca, büyük marketlerde satılan ürünlerin fiyatları uygun değildir, gramajları azdır, fiyatları da gramajına göredir. Bakkallarda da gramaj biraz fazla. Doğal olarak fiyatı da ona göredir. Benim vatandaşımızdan ricam, esnafımıza sahip çıkılsın.” Diye konuştu

haber Didem Ceylan

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN